PC'ye Android Kurulabilir mi?

Selam. PC'ye Android kurarsam driver problemsiz vs. çalışır mı? Live CD'den çalıştırdım problemsiz hızlı bir şekilde çalıştı. Önerir misiniz kurmamı?
Konu eski tarihli ama hala takip ediyorsan kurulabildiğini söyleyeyim. Şahsen ben bebek takip programını çalıştırmak için kurdum. Tüm donanımlar çalışıyor. Hatta windows ile dual boot bile yapabilirsin. Yardımcı olmamı istersen kurulumla ilgili seni bilgilendirebilirm. Kendi laptop bilgisayarıma kurdum. Masaüstü sorun değil internetten izleyerek kurduğum videoda bir çocuk masaüstü bilgisayarına kuruyordu ethernet bağlı iken. Mobil veri bağlantısı gibi görüyor.

Dosya Ekleri

• 16730588_10155162893269614_1330160555176765092_n.jpg
    16730588_10155162893269614_1330160555176765092_n.jpg
    74,8 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleme:
Video olarak değil de ben bu kaynaktan bakarak yaptım kurulumu.

Windows'a Android 6.0 Marshmallow Nasıl Kurulur?

Burada şöyle bir durum var unebootin programı USB'ye yazarken sorun çıkarabiliyor USB'den boot etmiyor bazen kurarken. Ben transmac ile usbye yazdırdım. Bir de iki ekran kartınız varsa BIOS'tan harici olanı kapatarak boot edebiliyorsunuz.

Kurulum videosu hep kaynaklarda VMware ya da Virtualbox üzerine yani herkes sanal makineye nasıl kurulur onu anlatmış. Bu küçük arkadaşımız işi çözmüş masaüstü PC'ye kurmuş ve Youtube'a çekmiş :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ancak ben bu videoyu sadece mantığı kavramak için izledim. Rehberi dikkatlice yaparsanız hiçbir sorun kalmadan kurulum oluyor. Gparted ile Windows üzerinden ayırdığınız alanı biçimlendirin. İki adet USB flash belleğiniz olursa süreden kazancınız da olur. Çok fazla yere de ihtiyacınız yok ben 16 GB ayırmıştım.

EDİT: Unutmadan kurulum esnasında GPT ile ilgili bir soru ile karşılaşırsanız kesinlikle hayır demelisiniz.

12-1.PNG

Kurulum başarıyla tamamlandığında yukarıdaki gibi bir boot ekranı gelecek açılışta karşınıza.
Eğer ilk seçenekte boot edemezseniz seçenek üzerinde iken iki defa "e" tuşuna basın ve çıkan satırda
"androidboot.hardware=android-x86" olarak görünen kısımda "android-" yazısını silerek "androidboot.hardware=x86" şeklinde olmasını sağlayın. Ardından "b" tuşuyla ayarı kaydetmiş ve direkt boota geçmiş oluyorsunuz ve android kurulum ekranı geliyor. Mouse ve klavyeniz de çalışacak. Bir sonraki bootlarda ayarınız kaydedilmiş olacağı için tekrar yazıyı silmenize gerek kalmayacak. Windows seçtiğinizde de Windows'a geçiyor.

Şunu da belirteyim kurulumu eğer Windows'unuzun yanına yapacaksanız Windows'unuzun yedeğini alın. İnsanoğlu beşer şaşar :) Yanlış bir kuruluma karşı önlem almakta fayda var, ya da mümkünse ayrı bir HDD var ise orada kurulum denemelerinizi yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı