Çözüldü PC'ye iki farklı RAM takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ebubekir Bilgin

Centipat
Öncelikle merhaba, şu an sistemimde G.Skill Ripjaws 8 GB 3000MHz RAM bulunmakta. Elimde de fazladan bir adet G.Skill Ripjaws 8 GB 3200MHz RAM var. Markalar aynı ama iki RAM arasında MHz farkı var. Bu konuda hiçbir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.:)

Çözüm
Takılır ama tavsiye etmiyorum. Aynı marka model bellekler bile sorun çıkartabiliyor. MHz'si zaten farklı, CL değerlerini bilmiyorum ama uyumsuzluk çıkartabilir. Sistemin stabil çalışmayabilir. Bir süre sonra mavi ekran hataları veya başka türlü hatalar meydana gelebilir. Tavsiyem, Elindeki 3000 MHz RAM'i sat, diğer belleğin model numarasını CPU-Z'den bakıp aynı RAM'i alman yönünde.

Bu arada doğru hatırlıyorsam Ripjaws'lar en çok sorun çıkartan RAM türüydü. İstersen konularına bakabilirsin. Belki de ikisini de elinden çıkartman gerekli.

Ek olarak bu konuya göz at: Farklı marka RAM'ler sıkıntı çıkartır mı?
Takılır ama tavsiye etmiyorum. Aynı marka model bellekler bile sorun çıkartabiliyor. MHz'si zaten farklı, CL değerlerini bilmiyorum ama uyumsuzluk çıkartabilir. Sistemin stabil çalışmayabilir. Bir süre sonra mavi ekran hataları veya başka türlü hatalar meydana gelebilir. Tavsiyem, Elindeki 3000 MHz RAM'i sat, diğer belleğin model numarasını CPU-Z'den bakıp aynı RAM'i alman yönünde.

Bu arada doğru hatırlıyorsam Ripjaws'lar en çok sorun çıkartan RAM türüydü. İstersen konularına bakabilirsin. Belki de ikisini de elinden çıkartman gerekli.

Ek olarak bu konuya göz at: Farklı marka RAM'ler sıkıntı çıkartır mı?

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı