PC'ye Kurulan macOS ile Mac Bilgisayar Performans Farkı

aristo

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2014
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Toplama bilgisayara kurduğumuz macOS donanım özellikleri aynı olsa bile orijinal Mac bilgisayarlar ile aynı performansı göstermez. Orjinal Mac daha performanslı çalışmaktadır.
Bu eleştiri/görüş doğru mudur? Eğer doğru ise neden bu şekilde olmaktadır? Sonuçta aynı donanıma ve yazılıma sahip bilgisayarlar.
Görüşlerinizi paylaşır mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım aynı olduktan sonra bir fark yok. Sanal kurmuyoruz sonuçta...
 
Açılış sürelerinde fark ediyor olabilir .Ancak ,donanımınıza bağlı olmak koşuluyla hachintosh sistemde çok daha fazla performans almanız mümkün.
Tabi Mac karizması başka :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen değişken bir konu ama genel olarak PC daha iyi sonuç verebiliyor. Macintosh fiyat olarak daha fazla maliyete alınıyor. Karar kullanıcıya kalmıştır seçim konusunda :).
 
Tasarım konusu tercih meselesi tabiki. Benim önemsediğim konu, toplanılan bileşenler ile maksimum performansı alabilmek.
Netice de bazı sistem dosyaları PC'mizde çalışabilsin diye değiştiriliyor, driverlar ona göre ayarlanıyor ya dedim acaba bu değişiklikler (orjinal yazılımdaki kod oynamaları, vs.) gerçek Mac'e göre performansı mı düşürüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Apple veya kullandığınız yazılımların üretici firmaları donanımlara destek vermemeye başladığında zaten iki tarafta aynı performans düşmesi veya desteklenmiyor durumuna düşmesi normal bir durumdur. Yani hackintosh ile uğraşmak yorucu vs. geliyorsa Macintosh kullanmalıdır o kullanıcı. Ama bu sefer cebinden çıkan paranın daha fazla olabileceğini görmelidir. Modifiye edilmemiş şekilde olan bizim yayınladığımız imajları kullanırsanız zaten Macintosh ile pek bir fark olmaz tabi uyumlu ise sistem. Örneğin tepeden tırnağa düzenlenmiş reklam ve arka planda işlemlere açık bırakılmış sözde macOS imajlarını asla önermiyoruz hem Apple makineler için hem PC için.
 
Apple sistemlerinde ki fiyat farkının çok olması öncelikle mühendislik ve kullanıcı kitlesi seçimi. Özellikle son zamanlar da incelediğim Apple ürünlerin de gerçekten çok iyi tasarlanmış parçalar ve birbiriyle uyum içerisine getirilmiş genel kasa. Şirket kendi içerisinde milyonlarca çalışan, yüzbinlerce mühendis ve yine yüzbinlerce destek elemanı ve sahası. E, hâl durum böyle olunca da fiyatlara bu şekilde yüksek yansıyor ( Yanı sıra Dolar kuru ) ve zaten kendi tercihleri de bir tık fazla fiyat. Yani siz bir MacBook'a para verdiğiniz de arkasında ki herşeye ödeme yapıyorsunuz. Fakat Hackintosh sistemler basittir. Donanım ağırlığındadır ve fiyatları donanıma göre düşük tutmak için genel detaylardan kısılır ve bu da kullanıcılara ''Apple çok pahalı abi yaaa'' dedirtir ama kimse genel olarak düşünmez. Açıkça belirtiyorum kesinlikle bir Apple fanı DEĞİLİM. Fakat aynı fiyat aralığında Hackintosh karşılaştırması yaptığınız da yani size saydığım tüm hizmetleri devre dışı bıraktığınız da Hackintosh ciddi şekilde performans farkı yaratıyor. Hatta o kadar ciddi şekilde yaratıyor ki bu insanları bu soruyu sormaya itiyor, inanamıyorlar :) O yüzden Hackintosh kullanırkende içiniz rahat olsun. Bir Mac'den daha fazla performans almanız oldukça muhtemel ve normal de. Ve ekstradan arkadaşlarımız çok güzel ve temiz imajlar hazırlıyorlar Technopat'da bunları da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz ve tekrardan açıkça konuşmak gerekirse macOS benim için Windows'dan çok daha stabil çalışan bir sistem. Özellikle de uzun zaman kullanımlarında.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı