PC'ye org bağlama

Benim de Casio CTK-3200 modelinde bir orgum var, "USB-MIDI" kabloya sahip isen bağlayabilirsin.
Dostum merhaba, bende CT-X700 var USB ile bağlıyorum fakat sadece bu kadar görebiliyorum. Klavyemi PC'de kullanabilmek için ne yapmam gerekiyor?
1606824047041.png
 
Ben de şöyle bir açıklama getireyim. Mutlaka biliyorsunuzdur ama yine de hiç bahsedilmemiş. Ondan açıklama ihtiyacı hissettim. Midi kablosu ile midi sinyalleri aktarılır. Ses kabloları ile ses sinyalleri diyelim. Yani özellikle org'lar için midi kablosu ile bağlamak gerekir çünkü orgların tuşlarına basıldığında midi sinyalleri ile bilgisayara iletmesini isteriz. Bunları da kullanan programlar vasıtası ile bilgisayardan çok daha kaliteli ses almak mümkün olabilir.

Eğer midi çıkışı yoksa ki ilk fotoda midi çıkışı yeri plastikle kapalı olduğunu görüyoruz, bu durumda ses kabloları ile bağlayabiliriz ama bu sadece org'daki seslerin bilgisayara wave formatında kaydolması gibidir. Bu kadarı işinizi görür mü bilmem. Sadece oradaki sesler yeterli deniyorsa o zaman belki daha kaliteli ses kaydı olsun diye ek bir ses kartı alınabilir. Tahminimce org'un kendi ses kalitesi o kadar yüksek değil. Yani en basit bir ses ara kablosu ile org'un kulaklık çıkışından bilgisayarın mikrofon girişine bağladığınızda yine ses kaydı almanız mümkün. En azından böyle bir kayıt alıp ses kalitesine bakın, sonra yetmezse ek kart almayı düşünün derim.

Tabii tekrar edeyim org ile midi kaydı, bence olmazsa olmazdır. Özellikle bilgisayardan müzik yapılmak isteniyorsa bu şart yoksa tek başına org sesleri ile düzenleme yapmak çok da mümkün değil.
Merhaba.Bende dijital piyano var arkasında sadece midi olarak MIDI OUT yazan bir giriş var ve elimde de midi-usb kablo var(kabloda bir midi out bir midi in ve usb bağlantısı var) bilgisayara bağlamak istiyorum.Usb'yi bilgisayara bağladım ama piyanoya hangi midi ucunu takacağımı bilmiyorum.Bu arada bilgisayarda Synthesia programını kullanacağım) Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
 

Geri
Yukarı