PC'ye virüs bulaştığı nasıl anlaşılır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Mesela bir dosya indirdik diyelim, dosya virüslü çıktı, biz bunu bilmiyoruz ama. Antivirüs de yok PC'de. Bulaştığında direkt anlar mıyız? PC'de değişiklikler vs. olur mu?

Bazı virüsler kabak gibi görev yöneticisinde gözükür, bazıları ise sessiz sedasız dosyalarını yok eder...
Mesela mining virüslerini tespit etmesi basittir, anlamsız yere sistem yüke girer. Bazı virüsler de sürekli reklam vesaire açar.

Merhaba. Mesela bir dosya indirdik diyelim, dosya virüslü çıktı, biz bunu bilmiyoruz ama. Antivirüs de yok PC'de. Bulaştığında direkt anlar mıyız? PC'de değişiklikler vs. olur mu?
Mining varsa cpu ve gpu çok kullanır.RAT varsa mouse imleci kendi kendine hareket eder.Reklam virüsü varsa reklam pencereleri açılır.Keylogger varsa https://www.tech-worm.com/bilgisayarimda-keylogger-oldugunu-nasil-anlarim/.Onun dışında ram,disk gereksiz yere kullanılıyorsa virüs vardır.

Herkes bildiğini yazarak şu vardır bu vardır gibi anlatmış. Bana kalırsa önce Windows Defender ile tarat, ardından Kaspersky ve son olarak Malwarebytes ile taratarak çözüme kavuş.

Bazı virüsler vardır ki sessiz sedasız yıllarca PC'nde kalırlar fark bile etmezsin. Bazı virüsler ise ekranda anlamsız CMD pencerelerinin açılması, antivirüs ve güvenlik duvarının açılamaması (0x80070422), güncelleme yaptıkça sistemin bozulması gibi belirtiler gösterirler.

Adware'ler ekranda beliriveren pop-up reklamlar, sürekli gelen reklam bildirimleri gibi belirtilere sahiptir.

Ve son olarak fidye yazılımları(Ransomware'ler) apaçık bir pencere açar ve şuna benzer bir mesaj görüntüler: "tüm dosyalarınız şifrelendi. Eğer belirli zaman içinde şu kadar para vermezseniz dosyalarınız sonsuza dek kullanılamaz hale gelir.". Petya. A en bilinen Ransomware'lerden biridir.

Bu tarz programların hepsinden korunmanın yolları basit: Daima yedek alın, bilgisayarınızda güçlü bir antivirüs bulunsun, güvenilmez crack ve hile sitelerini, kimden geldiği belirsiz e posta eklerini açmayın. Virüslerin en kolay yayılma yöntemlerinden biri de flash belleklerdir.

Flash belleklerden virüs şu şekilde bulaşır: Genelde virüs, flash belleğinizi, siz o belleği başka bir bilgisayara takar takmaz kendi kendine çalışan bir programla enfekte eder.

Bundan nasıl korunabiliriz? USB disk Security adında bir program vardı. Flash belleğinizdeki kendi kendine çalışan her şeyi siliyordu. Eğer flaşa program falan kurmuyorsanız kullanabilirsiniz.

RAM ve CPU kullanıma dikkat et boşta çok kullanılıyor ise sıkıntı vardır başlangıç ve görev yöneticisinde yabancı bir program var mı kontrol et.
Kontrol ettim.Yabancı bir program görmedim.CPU kullanımı %5 ara sıra düşüyor Bellek ise %45 %50 çoğunlukla.Normalmidir?Bu arada CPU bazen yükseliyor geri düşüyor %20,%15 falan oluyor geri düşüyor.

Kontrol ettim. Yabancı bir program görmedim. CPU kullanımı %5 ara sıra düşüyor bellek ise %45 %50 çoğunlukla. Normal midir? Bu arada CPU bazen yükseliyor geri düşüyor %20,%15 falan oluyor geri düşüyor.

Evet normaldir. Bazen bazı programlar daha çok CPU gerektiren işlemler gerçekleştirirler, anlık artma-azalmalar bir virüs olduğu anlamına gelmez :).

Not: Bazı düşük sistemlerde bu değerler çok daha yüksek olabilir. Örneğin benim eski PC'm çok güçsüz bir sistemdi. Hiçbir şey açık değilken bile CPU %80'lerde seyrediyordu. Eğer CPU normalde %5 iken %80'e çıkmaya başladıysa o zaman şüphelenilmelidir

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı