PC'ye Wi-Fi güçlendirici takmak işe yarar mı?

Ali1019

Centipat
Daha fazla  
Kasalı bilgisayarıma interneti kablo ile bağlıyorum ve odamda Wi-Fi çekmiyor. Bu yüzden de aklıma "acaba bilgisayara sinyal güçlendirici gibi bir eklenti taksam odama kablosuz interneti güçlü bir şekilde dağıtır mı?" sorusu geldi. Odamda sürekli kendi internetimi kullanmak zorunda kalıyorum bu tarz bir çözüm yolu var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara Wi-Fi alıcısı takıp, bilgisayara gelen kablolu interneti kablosuz olarak hotspot yapabilirsiniz. Ama bu sadece bilgisayar açıkken işe yarayacak dandik bir çözüm olur.

Daha iyi bir çözüm olarak bir yönlendirici (router) alıp odanıza gelen Ethernet kablosuna bağlayabilirsiniz. Mobil cihazlarınızı yönlendiricinin kablosuz ağına, bilgisayarınızı ise yönlendiricinin LAN portları ile kablolu ağa bağlayabilirsiniz.

Bu arada bilgisayarı yönlendirici ile internete bağladığımda ping değerine 1 ms civarı bir olumsuz etkisi oldu. Eğer benim gibi 1 ms değerini bile kafaya takıyorsanız yönlendirici için ayrı bir Ethernet kablosu çekmeyi düşünebilirsiniz, ben böyle yaptım.

Bilgisayara Wi-Fi alıcısı takıp, bilgisayara gelen kablolu interneti kablosuz olarak hotspot yapabilirsiniz. Ama bu sadece bilgisayar açıkken işe yarayacak dandik bir çözüm olur.

Daha iyi bir çözüm olarak bir yönlendirici (router) alıp odanıza gelen Ethernet kablosuna bağlayabilirsiniz. Mobil cihazlarınızı yönlendiricinin kablosuz ağına, bilgisayarınızı ise yönlendiricinin LAN portları ile kablolu ağa bağlayabilirsiniz.

Bu arada bilgisayarı yönlendirici ile internete bağladığımda ping değerine 1 ms civarı bir olumsuz etkisi oldu. Eğer benim gibi 1 ms değerini bile kafaya takıyorsanız yönlendirici için ayrı bir Ethernet kablosu çekmeyi düşünebilirsiniz, ben böyle yaptım.
İnterneti paylaşmanın yolları var Windows'ta ama router alıp kabloyu ona bağlayıp dağıtman daha mantıklı ve stabil olur.
router öneriniz var mı hocam çok pahalı olmasına gerek yok internetim zaten 100 Mbps

Router öneriniz var mı hocam? Çok pahalı olmasına gerek yok internetim zaten 100 Mbps.
Amacınız sadece aynı oda içerisinde iyi çekim gücü elde etmek ise aşağı yukarı çoğu ürün işinizi görür. Alırken güncel bir cihaz olmasına dikkat edin, en azından 5 GHz kablosuz ağı ve WPA3 desteği olsun. Geleceğe yönelik olması adına Gigabit LAN portları da olmasına önem verin. Ayrıca çekim gücünün daha iyi olması açısından antenli ürünlere yönelmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı