PC'yi güç tuşundan kapatmak zararlı mı?

öylesine78

Centipat
Katılım
12 Aralık 2022
Mesajlar
246
Çözümler
3
Yer
istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rx 6650xt
ryzen 5 5600
16gb ram
Cinsiyet
Diğer
Meslek
yok
Bugün CoD Ghosts oynarken oyun donup siyah ekran verdi. ALT+TAB falan atabiliyordum ama ne ALT+F4 işe yariyordu ne de Win tuşuna basıp oradan kapatmak. Geçen yıl şarj olmuyordu bir tane abi basılı tutun olur demişti yapmistim ise yaramisti, bugün ise aynı durum 2 kere oldu ve ikisinde de aynısını yaptım. Merak edip bakinca da kullanıcıların yarısı bir şey olmaz yarısı bir şey olur demiş. 6-7 yıl önce yazdıkları için emin olamadım onun için de konu açıp sormak istedim. İşletim sistemim Windows 10.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün CoD Ghosts oynarken oyun donup siyah ekran verdi. Alt+Tab falan atabiliyordum ama ne alt+F4 işe yariyordu ne de Win tuşuna basıp oradan kapatmak. Geçen yıl şarj olmuyordu bir tane abi basılı tutun olur demişti yapmistim ise yaramisti, bugün ise aynı durum 2 kere oldu ve ikisinde de aynısını yaptım. Merak edip bakinca da kullanıcıların yarısı bir şey olmaz yarısı bir şey olur demiş. 6-7 yıl önce yazdıkları için emin olamadım onun için de konu açıp sormak istedim. İşletim sistemim Windows 10.

PSU'yu yakabilirsin çok düşük bir ihtimal ama. ha bu arada evet bu bilgisayarın ömrünü kısaltabilir.
 
Yanlış hatırlamıyorsam masaüstünde güç tuşundan kapatmak gücü/elektriği direkt olarak kestiği için ve her şey bir anda kapandığı için sürekli yapmak zarar verebiliyor. Normal şekilde kapatınca önce uygulamalar sonra işletim sistemi kapanıp en son güç kesildiği için problem olmuyor. Başta da dediğim gibi bazı şeyleri yanlış hatırlıyor olabilirim.
 
Ben yazın bilgisayarı güç tuşundan kapattım diye laptopdaki ekran kartını yakmıştım. Ama ben çok defa kapattım güç tuşuyla. Daha fazla kapatmazsan bir sorun çıkmaz bence.

3 defadan sorun olmaz yani? (darladıysam kb)
 

Geri
Yukarı