PDF'i Excel'e çevirmek

Thearlk146

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba,

Elimde bir PDF dosyası var. Bunu web sayfama liste şeklinde koyabilmek için Excel dosyasına çevirmem gerekiyor. Ancak Excel uygulamasından PDF yükle dediğimde, çoğu satır null ya da direkt boş olarak görünüyor. ChatGPT'ye PDF'i Excel formatına çevirmesini söylediğimde ise en az 2.000 veriyi atlayarak çeviriyor.

Ben bu PDF'i en düzgün ve eksiksiz şekilde Excel formatına nasıl çevirebilirim? Dosya şu:
PDF linki

Son düzenleme:
Merhaba,

Elimde bir PDF dosyası var. Bunu web sayfama liste şeklinde koyabilmek için Excel dosyasına çevirmem gerekiyor. Ancak Excel uygulamasından PDF yükle dediğimde, çoğu satır null ya da direkt boş olarak görünüyor. ChatGPT'ye PDF'i Excel formatına çevirmesini söylediğimde ise en az 2.000 veriyi atlayarak çeviriyor.

Ben bu PDF'i en düzgün ve eksiksiz şekilde Excel formatına nasıl çevirebilirim? Dosya şu:
PDF linki

“DGS PDF'ini neden Excel olarak istiyorsun?” diye soracak olursanız:
YÖK Atlas tercih sihirbazı sisteminin filtreleme açısından eksik olduğunu ve sıralama gibi özelliklerde yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle kendi tercih sihirbazımı yapmaya çalışıyorum. DGS'den başlamamın sebebi ise; YÖK Atlas sisteminde ön lisans ve lisans için böyle bir sistem varken DGS için olmamasıdır. Ben de olmayanı yaparak başlamanın daha iyi olacağını düşündüm.

Web sitem hazır, tek eksik verilerin Excel formatına çevrilmesi kaldı.

2024 verilerini yapay zeka eksiksiz halledebildi fakat eski verileri nedensiz bir şekilde büyük bir eksikle dönüştürüyor.
PDF to EXCEL tarzı siteleri denediniz mi?

PDF to Excel tarzı siteleri denediniz mi?

Her PDF yaklaşık 7000 satırdan oluşuyor çoğu site dosya boyutundan dolayı kabul etmiyor.

Yapabilen bir arkadaş varsa çok iyi olur çünkü o PDF'deki 1 sütunda (program adı yazan) yaklaşık 6-7 tane farklı olduğu için onlarıda ayırmam gerekiyor bunun içinde yapay zekaya her veri için ayrı bir prompt ayarlamam gerekiyor.

Son düzenleme:
linux: https://linux.die.net/man/1/pdftohtml
mac: poppler

html ciktisi olarak alip basit bir script ile CSV ye donusturebilirsin. LLM e de yazdirabilirsin parse eden scripti.

Az once denedim html ciktisi aldim pdftohtml ile.

1755453750037.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı