Pegatron IPXSB-H61 anakarta GT 1030 GDDR4 takılır mı?

Buradan baktığım yazan bu.

İşlemciniz 75W civarı çekiyor maksimum yükte, 1030 da 35 39W civarına çıkıyor maksimum yükte. 250W güç kaynağınız eski ve kondisyon kaybına uğramış olsa da sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.

İşlemciniz 75W civarı çekiyor maksimum yükte, 1030 da 35 39W civarına çıkıyor maksimum yükte. 250W güç kaynağınız eski ve kondisyon kaybına uğramış olsa da sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.
Peki gt 730 msi desek nasil olur hocam baktim çogu yerde goruntu vermez diolar

Buradan baktığım yazan bu.
Gt 730 desek nasıl olur hocam

GT 730 kötü bir kart, 750 Ti bakabilirsin. 1030'dan da performanslı bir kart eski olsa da. Test videosunu izleyip karar ver.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar cevaplar mısınız? Anakartim cok eski Casper hazir uretim. 250PSU.
Bu kart özelinde tam bilmiyorum ama benzer hazır sistemle gelen 2.3. nesil mimari destekli anakartlarda aynı sorun var. Normalde PCI_E slotu sıkıntı yok diye öneri oluyor H61 anakartın da her PCIE ekran kartını çalıştırması lazım fakat öyle olmuyor. Konuda da örnek verilmiş başka bir konu için yine benzer sorun var sanırım.

Olay soket desteği değil UEFI desteğiyle alakalı. Yeni nesil kartlar UEFI desteğiyle geldiği için sizinki ve benzer anakartlarda çalışmıyor. UEFI olmayan son nesil Intel tarafında GTX 6xx serisi veya ATI tarafında R7 200 serisi gibi söyleyebiliriz ki onları da almadan önce kontrol etmelisiniz.

Bazılarında modifiye BIOS ile sorun çözülebiliyor. Sizden önce aynı anakartı kullanıp da çözenler varsa onlardan destek isteyerek çözme ve her PCI-E ekran kartını kullanma şansınız da olabilir.

Bu kart özelinde tam bilmiyorum ama benzer hazır sistemle gelen 2.3. nesil mimari destekli anakartlarda aynı sorun var. Normalde PCI_E slotu sıkıntı yok diye öneri oluyor H61 anakartın da her PCI-e ekran kartını çalıştırması lazım fakat öyle olmuyor. Konuda da örnek verilmiş başka bir konu için yine benzer sorun var san

Bu kart özelinde tam bilmiyorum ama benzer hazır sistemle gelen 2.3. nesil mimari destekli anakartlarda aynı sorun var. Normalde PCI_E slotu sıkıntı yok diye öneri oluyor H61 anakartın da her PCI-e ekran kartını çalıştırması lazım fakat öyle olmuyor. Konuda da örnek verilmiş başka bir konu için yine benzer sorun var sanırım.

Olay soket desteği değil UEFI desteğiyle alakalı. Yeni nesil kartlar UEFI desteğiyle geldiği için sizinki ve benzer anakartlarda çalışmıyor. UEFI olmayan son nesil Intel tarafında GTX 6xx serisi veya ATI tarafında R7 200 serisi gibi söyleyebiliriz ki onları da almadan önce kontrol etmelisiniz.

Bazılarında modifiye BIOS ile sorun çözülebiliyor. Sizden önce aynı anakartı kullanıp da çözenler varsa onlardan destek isteyerek çözme ve her PCI-e ekran kartını kullanma şansınız da olabilir.

Hocam çok teşekkürler anladım peki hangi kartı önerirsiniz

Hocam çok teşekkürler anladım peki hangi kartı önerirsiniz
Ben de bu tarz bir anakartla uğraşırken modifiye BIOS ile olayı çözdüm istediğim kartları takabildim. Öyle bir imkan varsa 1050, 1050Ti,1030 RX550,560 gibi kartlara bakarsınız.

Eğer BIOS işini halledemezseniz en fazla GTX 660- 670 gibi kartlara bakarsınız. Tabi PSU da gerektirir güç tüketimi olduğundan.

Ben de bu tarz bir anakartla uğraşırken modifiye BIOS ile olayı çözdüm istediğim kartları takabildim. Öyle bir imkan varsa 1050, 1050Ti,1030 RX550,560 gibi kartlara bakarsınız.

Eğer BIOS işini halledemezseniz en fazla GTX 660- 670 gibi kartlara bakarsınız. Tabi PSU da gerektirir güç tüketimi olduğundan.
Tamam hocam suan biosu guncelicem Çok tesekur ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı