Peltier ile oto buzdolabı yapma

Merhaba, elimde TEC-12706 peltier var. Öncelikle bu peltierin kaç W olduğunu tam olarak öğrenemiyorum, farklı kaynaklardan 55-70W olduğuna ulaştım. Rica ediyorum bilen varsa belirtsin.

Konumuza geri dönelim; bir peltier, iki fan ve sistem kontrolcüsü (W1209) kullanacağım. Aracımın çakmaklığı en fazla 120W destekliyor. Sizce kuracağım sistem aracıma zarar verir mi, kablolar buna dayanır mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaja ve sıcak tarafı ne kadar soğutabildiğinize göre tüketim değişebiliyor. Bu yüzden tam değer göremiyorsunuz. Bir aracın çakmaklığında 13.5V gerilim görebildiğimizi varsayalım, o değerlerde sizin elinizdeki peltier 5A gibi bir akım çekiyor. Bu bu akımı da sıcak tarafı 50 derecelerde tutabilmeniz şartıyla sağlıyor size. Güzel bir fan ve soğutucu bloğu ile korunabilir bir değer olduğunu düşünüyorum. İyi bir yalıtıma sahip dolap yapmanız da gerekiyor. Ayrıca yaptığınız ürün sadece içine koyulan soğuk şeylerin daha geç ısınmasına yardımcı olacak. Bir dolap performansı beklemeyin. İçine buz aküsü koyup, bir yandan da peltierden ufak destek alarak dolap içindeki ısınmayı yavaşlatmaya çalışacaksınız mecburen.

Aracınıza da bir zarar gelmez. Siz yine de dolabın girişine 7.5A araba sigortası takın, bir sorun olursa da çakmaklık sigortasından önce davranmış olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı