Peltier klimayı güneş paneli çalıştırır mı?

şef.a

Centipat
Daha fazla  
Peltierden klima fikri var kafamda. Çatı katı 15 M.2'lik bir alan soğutmak sıkıntı o yüzden peltier kullanarak bir şeyler yapmak istiyorum. Ama çok enerji gerektirdiği hakkında bir uyarı aldım, enerji sorununuda güneş panelleri ile çözmeyi düşündüm ama o verimi karşılar mi bilmiyorum yardımcı olabilecek var mı?

Sadece çatıya döşenen güneş paneli ile klima çalıştırma yapılamaz.
Klima ortalama 400-500 Watt harcasa da anlık olarak 1000+ / 1500+ Watt çekebilir BTU'suna göre değişir bu değer.
Güneş panelleri tek başına öyle aman aman bir güç sağlayamaz. Panellerden akülere güç depolayıp yüksek güç gerektiren eşyalar çalıştırılabilir. Klima çalıştırmak için kaç akü gerekir bilmiyorum. Belki de 150 bin lira masraf yaparsanız klima çalıştırabilen bir solar sistem kurulabilir (tahmin). Ki bu bile sürekli klima çalıştırmak için yetmez, günlük 2-3 saat çalıştırmaya anca yetebilir. Bu işi yapan firmalara sorun, en doğru bilgiyi onlar verir.

Peltier cihazları oldukça enerji yoğun çalışır, bu yüzden çatı katınız için yeterli enerji üretmek amacıyla güçlü bir güneş paneli sistemi kurmanız gerekebilir. 15 m² alanı soğutmak için gerekli enerji, panel kapasitesine ve bölgenizdeki güneş ışığına bağlıdır. Önerim, panel seçimi ve sistem tasarımı için detaylı bilgi almanız. Güneş panelleri hakkında daha fazla bilgi için Ankara güneş enerjisi sayfasını ziyaret edebilirsin!

Kendim 4 adet 6 amperlik peltierli su soğutma sistemi yaptım, harcadığı enerjiye kıyasla verdiği değerler çok düşük olduğu için bıraktım, bu sistemi 300w lık güç kaynağı ile kullanabiliyordum.

Planım su soğutmalı klimaların suyunun sürekli soğuk kalmasını sağlamaktı fakat elimde patladı proje, boşu boşuna 3k ya yakın masraf yaptım.

Peltier, güç kaynağı, güneş enerji paneli falan derken ciddi paralar harcaman gerekebilir, klima kur daha ucuza gelir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı