Çözüldü Pembe Yeşil Ağırlıklı Ekran Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Amalthea

Centipat
Bugün bilgisayarı kullanırken hiçbir sorun yoktu fakat akşam yemeğine gidip geldikten sonra baktığımda ekran resimdeki hale gelmiş. Daha önce bir kez olmuştu bu durum ama ekran kartı sürücüsünü geri alarak sorun düzelmişti fakat bu sefer geri alınabilecek bir güncelleme var olarak gözükmüyor değişen tek şey Windows Defender üzerinde ünlem varken artık yeşil tik işareti var. Şu an önerilen görüntü ayarlarında kullanınca (1366x768 70Hz) ekran resimdeki gibi ancak 1920x1080 60I yaparsam normal bir görüntü alabiliyorum oda haliyle pek düzgün değil.

Ekran kartı modeli 1050 Ti ve aynı monitor ile 2 senedir kullanıyorum.

Çözüm
Sonradan bakacaklar için söyleyeyim, sorunu çözdüm. Son yüklenen güncelleştirme kaldıralamadığı için ondan bir hafta önceki güncelleştirmeyi kaldırdım, şimdi 1366x768'de gayet normal görüntü alıyorum.
Genelde ömrünü tamamlamış ya da ölmeye yakın ekran kartlarında gördüm bu problemi. Mining yapılmış RX 580 lerde karşılaşan arkadaşlar vardı bu sorunlarda.

Sabahleyin oyun oynadım video filan izledim hiç bir sıkıntı yaşamamıştım sadece yemeğe gittiğimde bir yarım saat boş kaldı. Ayrıca windows etkinleştirin yazısı ve yukarıda belirttiğim gibi defender üzerindeki ünlem yerine yeşil tik gelmiş bunlar dışında bir değişiklik yok oyunlara girince ise sadece eskisine göre çok az bir fps düşüsü var onun dışında bir sorun göremedim bir türlü.

Kartı 0 aldıysan garanti süresi bitmediyse garantiye göndermeni tavsiye ederim. Dediğim gibi ömrünü tamamlamış ya da donanım arızası olan kartlarda denk geldim bu probleme.

Sonradan bakacaklar için söyleyeyim, sorunu çözdüm. Son yüklenen güncelleştirme kaldıralamadığı için ondan bir hafta önceki güncelleştirmeyi kaldırdım, şimdi 1366x768'de gayet normal görüntü alıyorum.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…