Pena tutuşu nasıl olmalı?

raweon07

Hectopat
Arkadaşlar selam,

Yaklaşık 1 senedir gitarım var ve ara ara basit şarkıları da olsa çalmaya çalışıyorum. Fakat ritim atarken çok kalın olmayan 1mm altı penalarda bile özellikle en alt tele pena çok takılıyor. Yumuşak penaya geçsem bu sefer tek tel çalışlarında güçlü bir ton gelmiyor. Ben de bu sebeple en rahat hissettiğim ve rahat ritim atabileceğim tutuşu bulmaya çalışıyorum uzun süredir. Fakat hangi tutuşu yaparsam yapayım bir sıkıntı oluyor. kimisinde başparmağım ağrıyor kimisinde penaya tam basamıyorum elimden kayıyor kimisinde de düzgün ritim atamıyorum. Bir türlü sorunun üstesinden gelemedim buraya sormak istedim. Pena tutuşunun doğrusu yanlışı olmadığını biliyorum fakat rahat ritim atabilmek ve iyi bir ton elde edebilmek için penayı nasıl tutmamı tavsiye edersiniz?

Ayrıca pena model marka tavsiyeleriniz varsa onlara da açığım. Elim çabuk terlediği için plastik penalar genelde elimden kayıyor. Başka hangi malzemelerden olan penalar kullanışlıdır? Teşekkürler.

Penayı nasıl tuttuğunuzu ve ne tarz bir ritm attığınızı, ayrıca pena vuruşlarını da telin neresinden yaptığınızı, ne tür bir gitarınız olduğunu bilmediğimiz için bu sorunuzun sizin işinize yarar bir yanıtı olmayacaktır, ayrıca bunları bilmeyen de herkes sizi yanlış yönlendirecektir.

Bize kısa bir video paylaşırsanız hatalarınızı yorumlayalım / tavsiyelerde bulunalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı