Penitum g2130 Bilgisayarımı güçlendirmek istiyorum

itsAtaken

Kilopat
Arkadaşlar donanımlarımı yazayım:

İntel Penitum g2130 işlemcim var. 3.20 Ghz'lik.
Powercolor 5670 1 gb 128 bit ekran kartım var
4 Gb ddr3 1333 mhz ram'im var.
Gigabyte H61M-S2PV anakartım var.

Bir de bunlara güç sağlıyan 430 watt'lık +80 olmayan bir Sagitta Raidmax kasam var. Kasa 5-6 senelik var ve içi çok geniş. Kapağı açık kullanıyorum zaten.

Evet arkadaşlar. Geçen sene yaptığım upgrade: İntel core 2 duo işlemcim çıkarıldı ve yerine Pentium g2130 takıldı.
Modelini hatırlamadığım bir anakart çıkarıldı ve yerine H61M-S2PV takıldı. Çünkü pentiumun soketleri eski anakarta uymuyordu.

Yani şu anda anakart değiştirmeye niyetim yok. Ben bu bilgisayarı biraz güçlendirmek istiyorum. Ne gibi güçlendirmeler yapabilirim arkadaşlar size bunu sormak istiyorum ? Günümüzdeki oyunları akıcı oynasam bana yeterli. Grafik delisi olsam zaten oyunlarımın grafiğini arttırarak idare eder seviyeye getirebilirim ama benim için öncelik FPS. Bunu düşünerek yorum yazın lütfen.

Not: Penitum g2130'ile neler yapabilirim ? İşlemci değiştirmeye gerek var mı ? O da geçen sene takıldı. :/

Eklemek istiyorum, benim aklımdan öncelikle güzel bir 600 watt +80 sertifikası olan bir PSU almak, ardından ekran kartına yatırım yapmak geçiyor.

İşlemci iyi ekran kartı değişebilir ki güçlendirmek istediğiniz için değişecek. İşlemciniz 2 çekirdek ve bazı yeni özelliklerden yoksunlaşmaya başlıyor. İleri dönemlerde anakart ve işlemci değişmeli. Güç kaynağı zaten değişecek. Bu arada SSD disk alırsanız FPS ye büyük etkisi olacaktır.

Aslında 250 Gb hard diskim var ve "şu an için" 350 Tl nakitim var. Direk 240 gb'lık bir ssd alıp, diğer yatırımları ileride yapmayı planlıyordum ama ssd yerine psu alsam daha iyi olacak diye düşündüm.

Şu anda sadece ssd alıp, sistemi yeniden formatlasam bana kaç fps yararı olur ?

Zaten ps3'ü alalı 1 ay oldu oyunlarrıonda oynuyorum da, insan bilgisayarının da güçlü olmasını istiyor. İleride tekrar geliştirme yapacağımı sanmıyorum. Üni. Ye de 2 sene kaldı. Muhtemelen Üniversite giderken de yeni laptop alacağız. Bu laptop'ta şu anki bilgisayarımdan kuvvetli olucağı kesin. Beni 2 sene internet işleri, internette sörf vb. için idare etmesi lazım.
Tabiki Cs-Go, Bf3, DayZ oyunlarını daha iyi oynayabilmek buna dahil. Başka türlü para harcamazdım zaten.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı