Penium G3258 OC Sorunu

Daha fazla  
Hayırlı günler arkadaşlar. Ben Uygun Fiyatlı Toplama Biligayar rehberindeki parçaları topladım. Recep abinin değerlerini harfiyen yaptım. Fakat bir sorun var. İşlemci çekirdek sıcaklığı 90 dereclerde. Bu sorunu nasıl çözerim?
Adsız.png

@Recep Baltaş @Ali Güngör @MF

Hayırlı olsun. Ben de en üstteki değere bakılması yeterli diye biliyorum. Hangi değerler ile stabil çalıştırdınız acaba?

1.4 Volt verdim. Frekansı da 4.4 GHz yaptım. Ayrıca DİGİ+ VRM' i de Medium yaptım.

Kısacası Recep Abi' nin yaptığı değerlerin aynısını girdim. Ama 93 dereceyi görünce acaba voltajı düşürmem mi gerekiyor? Diye düşündüm. Bu yüzdende konu açtım. Bu arada Prime95 bir saattir açık. Hiçbir yeniden başlama vs olmadı.

@Recep Baltaş sizin de görüşünüzü almak isterim abi.

Şuan yaklaşık 2 saat oldu ve hiçbir yeniden başlama, kapatma söz konusu değil. Prime95 testi başarıyla tamamlandı.

Gayet iyi. Kaç derece oldu en fazla? Soğutucu T2 mini miydi?

En fazla Cpu sıcaklığı 44 dereceydi. Ama çekirdek sıcaklığı 96 derece olmuştu. Fakat Prime95' i kapattığım anda AIDA64' e girdim. Sıcaklık 96 dereceden 39 dereceye aniden düştü. Biraz garip açıkçası..

Evet, Soğutucum T2 Mini.

Şu anki sıcaklık değerleri;

sadasdasdas.png

Prime95 testinde 43 derece kalmasının imkanı yok. Anakartınızın marka ve modelini belirtirseniz size uyumlu bir program önereyim, bir de onunla bakın sıcaklıklara.

Baz alınması gereken değer CPU sıcaklığı ancak emin olmak istiyorum.
Ve ayrıca fanı 2100RPM'de döndürmeyin boş yere. Bırakın otomatikte kalsın.
5 derece düşük değer almak için kafanızı ütülemeyin boş yere.

Şuan son hızda çalıştırıyorum fanları ama sanki rüzgar esiyor gibi. :D Ses pek gelmiyor.

Rehberde de 50 dereceydi Prime95 testi yaparken. Benim kasa farklı. Ayrıca 4 tane de ek olarak fan var. Ayrıca bu fanların hepsi son devirde dönüyor. Bu yüzden 43, 44 derecelerde geziyor olabilir.

Peki o halde elinizle soğutucu bloğa elleyin, ten sıcaklığınıza yakın civarda ise sıkıntı yok demektir.
Fanın 2000RPM hızda dönmesi de düşük değerler elde etmeniz için avantaj sağlıyor.
Normalde o soğutucu ile hep 50 derece civarı sonuçlar elde ederdik. 43 görünce insan sorgulama isteği duyuyor doğal olarak :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı