Pentium 2020M Sistem GTA 4 FPS Düşüklüğü

JimMoriarty

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, Steam'den GTA 4 edindim. Oyunun açılmama sorununu bu forumdan gördüğüm konuyla çözdüm. Oyunda yaptığım tek değişiklik Türkçe yama kurmak oldu ve grafik ayarlarını değiştiremediğim için oyunun yüklü olduğu dizine not defteriyle ayarlar kaydettim.

Soruna gelmek gerekirse GTA 4'te sistem özelliklerim yeterli olmasına rağmen 5 FPS gibi gülünç bir FPS alıyor olmam. Ayarlarda her şey düşük ve her özellik kapalı olmasına rağmen bu sorun var. Kaynak kullanımında ise 32 MB olarak görüyor. Şu an elimdeki bu PC ile Skyrim gibi bir oyunu bile 30-40 FPS ile oynayabiliyorken GTA4'de bu durumun olması kesinlikle bir sorun olduğunu gösteriyor. Yardımlarınızı bekliyorum. PC özelliklerini şöyle atayım:

1ymn9A.jpg

2m29ybp.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ama Skyrim gibi bir oyunda 30-40 FPS görebiliyorsam GTA 4'de de bunu rahatlıkla görmem gerekir. Skyrim grafikleri yüksek olan bir oyun.

Hocam İntel ekran kartım ya, nvidia değil.

İntel ekran kartı ise GTA 4'ü oynaman olanaksız çünkü hafızayı düşük görür oyun o yüzden ayar dosyası da koysan bir faydası olacağını zannetmiyorum. Yalnız şuna şaşırdım, Skyrim'de nasıl 30-40 FPS alıyorsun? Yanlısın olmasın.

@Dağhan Tanık
Düşük ayarlarda oynayınca alabiliyorum. Herhangi bir sıkıntı çıkartmıyor. Karlı ortamlara girince 25 FPS'ye falan düşüyor. Onun haricinde CS: GO'yu 60 FPS'ye yakın bir şekilde oynuyorum. Gerçi CS:GO için o FPS düşük ama metro 2033, metro last light, mafia 2 gibi oyunları düşük ayarlarda oynayabiliyorum. Mesela PES 2013'ü falan 32 MB olarak algılayıp oyunu oynayamıyordum fakat netten araştırıp bir programla sorunu çözüp gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyordum.

@Burak Ateş yapabileceğimiz hiçbir şey yok mu dostum ? Herhangi bir yama ayar vs falan.

@Nightstalker hocam zaten güncel haliyle 1.7 olan patch ile oynuyorum. Steam otomatik olarak güncelliyor hepsini. Onun haricinde ek olarak bir şey yapmam gerekiyorsa onları yapmadım, bir bilgim yok.

Kardeşim tamamiyle aynı sorunu yaşamış bir insan olarak konuşuyorum. Bütün meseleyi bir not belgesini GTA 4'ün kurulu olduğu dosyaya atarak sorunumu çözebilmiştim...
Elimde bu not belgesi mevcuttu fakat yaklaşık bir haftaya önceye kadar ayların birikiminin bulunduğu hard disk (oyun arşivi, müzik arşivi vs.) bir sorunla karşılaşınca bende bu dosyayı kaybetmiş oldum. Senin de aynı sorunu yaşadığını gördükten sonra internette birkaç araştırma yaptım. Sanırım yanlışım varsa affola ''commandline'' adlı bir not belgesi kurduktan sonra içine ''-availablevidmem 60.0'' yazman oyunun algıladığı takriben 56-59 MB ekran kartı hafızasını 60 ile çarpıp seninde istediğin ayarları yaparak istediğin FPS değerini alabilme şansı sunabilir ama dediğim gibi tam malumatım yok şu an elimde mevcut olmadığından dolayı deneme şansım da yok ama bütün mesele bir not belgesi kardeşim bana da çok saçma gelmişti ama böyle hatta o 60'ı 70 yaptığın takdirde ekran kartı hafızasını 70 ile çarpılmış şekilde göreceksin. (Oyun içinde gelişmiş ayarlar bölümünde ki ekran kartı hafızası) işte bu yüzden çok saçma gelmişti fakat çözüm bundan ibaret umarım işe yaramıştır...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı