Pentium 3550M laptopa Windows 10 mu, Windows 7 mi kurulmalı?

murat8019

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2019
Mesajlar
43
Çözümler
2
Benim bir arkadaşım notebook kullanıyor. İşletim sistemi Windows 10 Home. Fakat notebook şu an da çok yavaş. Tabii ki virüstür, kasanın bakımıdır vesaire yapılacak. Fakat ben o sisteme Windows 7 kurma düşüncesindeyim. Sizce ne kurmalıyım? Sistem şu şekilde:
  • Intel Pentium 3550M 2.30 GHz
  • İntel HD Graphics 2GB (modelini bilmiyorum)
  • 4 GB RAM
  • HDD disk ( kaç G olduğunu bilmiyorum)

Bu sistemde LoL oynanıyordu fakat şu anda o bile oynanmıyor. Sizce genel bakımı yapıldıktan sonra hangi işletim sistemini yüklesek daha iyi performans alırız?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen Intel HD Graphics 4xxx kullanıyorsunuz. Dxdiag'da ne yazıyor?

Sistem çok eski değil. Muhtemelen ya 2014 sonunda ya da 2015'te alınmıştır.

Tavsiyem, RAM yükseltmeniz. Eğer o sistemle oyun oynanacaksa 4 GB RAM'den daha fazla bir RAM şart.

Bir de SSD almanızı öneririm. SSD, sistemin performansında büyük fark yaratacaktır. Mesela, 5400 RPM bir HDD ile Windows 10 iki dakikada kendine gelemezken SSD ile 15-20 saniyede her şey hazır oluyor.
 
Yani Dxdiag komutuyla baktığımda yada aygıt yöneticisinden baktığımda sadece Intel HD Graphics Family yazıyor yanında sayı göremedim. Yani kalkıpta pubg gibi oyunlar oynanmayacak en fazla LoL oynanır yani.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı