Pentium 4 Darkorbit kasma sorunu

Daha fazla  
Merhabalar.

Bir ay önce laptopum arızalandı. Servis laptopun anakartının yandıgı ve tamir edilemeyeceğini söylediler. Laptopum 6 ayda bir sıkıntı çıkarıyordu ve bu durumdan sıkılmıştım.

Toplama bilgisayar yapmayı planlıyorum ama yeterli param olmadıgı için bu ancak 2-3 aya gerçekleşebilecek bir durum. Ben de 2-3 ay boyunca beni idare etmesi için ikinci el, 12 yıllık, bir Pentium 4/524/3(küsur) GHz bir kasa aldım. Bilgisayarda ekran kartı var mı bilmiyorum. Win7 32 bit ultimate yüklü.

1 GB DDR2 RAM var. Sanırım bilgisayarın anakartında toplam 4 RAM slotu var.

İnternetten flashplayer tabanlı 'Darkorbit' isimli bir oyun oynuyorum ve bu internetim iyi olmasına rağmen bu oyunda 5-20 arası FPS alıyorum. Dün nasıl oldugunu anlamasam da şunu keşfettim: Oyun penceresini kücültünce FPS artıyor. Mantıgını anlayabilmiş değilim.

Sorum şu arkadaşlar: bilgisayarımın desteklediği RAM miktarı 4 GB. RAM'i 4 GB yükseltirsem FPS'de artış olur mu?
Çoğu arkadaş bu bilgisayara boşa para harcamamı söyleyecektir ama 2-3 ay mecbur bu bilgisayarla idare etmek zorundayım ve işimi görsün istiyorum. RAM'i yaklaşık 50 liraya (4 GB'a) yükseltmem mümkün.

Sorumu tekrar dile getirmek istiyorum. RAM'i 1 GB'tan 4 GB'a yükseltirsem FPS'de artış olur mu?

Keyifli forumlar dilerim. :)

Intel E2200 @2.2 GHZ
3GB RAM
1 GB DDR2 256 BIT Ekran karti
Bu sistemle oynarken oyun bende de asiri FPS sorunu yaratiyordu. O islemci ile oynanmasi bence cok zor. Yanlis bilmiyorsam online oyunlar CPU dan yer. O yuzden oncelikle islemciyi degistirmeni tavsiye ederim.
E5700 islemci 4 GB ram ile kafede oynayabiliyordum. 1 2 saatten sonra kasiyordu herhalde sogutmasinda sorun vardi.
Suan Q6600 islemci siparis ettim diger sistemim ayni yarin test ederim. Islemciden dolayi FPS sorunu kalkarsa buradan tekrar izlenimlerimi paylasirim. Daha iyi bilen arkadaslar cevap verirse daha saglik olur. TR3 ;)

Google Chrome'dan oynuyorsanız kasması normal, Yandex, Maxthon gibi alternatif tarayıcıları deneyin. Eğer sorun devam ediyorsa sisteminiz yetersiz geliyordur. RAM'i arttırmak da bilgisayarınızın rahatlamasına yol açacaktır. Daha fazla FPS almanız da muhtemel.

Merhabalar yazmış olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim.

Kontrol ben de tr3 de oynamaktayım :) Size bir sorum daha olacak. Sanırım E serisi Pentium 4'den daha iyi değil mi?

SAKULTA973 yazmış olduğunuz tarayıcıları önceden denedim ve pek bir fark gözlemlemedim. Bilgisayarımda en iyi performansı Opera'da aldım. Ram'i artırmaya karar verdim. Bilgisayarımla uyumlu olan en iyi ram'i almak istiyorum. Bilgisayarımın desteklediği max ram Ghz'ini nasıl öğrenebilirim?
Şimdiden teşekkür ederim.

Keyifli Forumlar :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı