Pentium 4 ve GT 210 sistem düşük GPU kullanımı sorunu

B.c.p.58

Kilopat
1 ay önce HD4650 ekran kartım yandı, yanmadan önce hiç sorunsuz oyun oynuyordum. GTA 4, PES 2013, Crysis 2 gibi oyunları çok rahat oynuyordum. MSI Afterburner programı ile FPS ölçtüm biraz oynadıktan sonra bilgisayar belli bir zaman sonra duruyor. HDD değiştirdim, ekran kartı ile HDD de yandı. 120 GB 7200 rpm HDD taktım sistemi ona kurdum. Bilgisayarın hızında hiçbir problem yok ama oyunlarda CPU kullanımı birden %100 oluyor. Ekran kartı kullanımı 17-10-20'lerde değişiyor.
Ekran kartı mı değiştireyim yoksa işlemci mi alayım? Her şeyi bugun halletmeye çalısacağım. İlgilenen herkese teşekkür ederim.

asdasd.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının değişmesine gerek yok zira sistem komple değişmeli.

Metin2 zaten CPU ya yüklenen bir oyun GPU nun %100 çalışmaması normal. Soruna gelecek olursak CPU upgrade yapman lazım ama yerinde olsam yeni sistem toplardım para biriktirip; boşuna masraf yapmazdım. Çünkü CPU değişsen bu sefer başka birşey patlak verir o sistemde. Saatli bomba gibi.

Ekran kartının değişmesine gerek yok zira sistem komple değişmeli.
Sistemi fazla değiştirmek istemiyorum yani param yok açıkcası 40 50 lira verip Core 2 Duo E7500 veya E6600 almayı düşünüyorum
Metin2 zaten CPU ya yüklenen bir oyun GPU nun %100 çalışmaması normal. Soruna gelecek olursak CPU upgrade yapman lazım ama yerinde olsam yeni sistem toplardım para biriktirip; boşuna masraf yapmazdım. Çünkü CPU değişsen bu sefer başka birşey patlak verir o sistemde. Saatli bomba gibi.
Crysis yükledim şimdi 560 fpslere çıktı girişte oyuna girdigimde 30 20 fpslerde oynadım birde cpu kullanımı yükseldi %100 kullanıma çıktı ekran kartı kullanımı 90 lardeyken 17 lere düştü

Sistemi vazla değiştirmek istemiyorum yani param yok açıkcası 40 50 lira verip Core 2 Duo E7500 veya E6600 almayı düşünüyorum

Crysis yükledim şimdi 560 fpslere çıktı girişte oyuna girdigimde 30 20 fpslerde oynadım birde cpu kullanımı yükseldi %100 kullanıma çıktı ekran kartı kullanımı 90 lardeyken 17 lere düştü
40-50 değildi 60 TL verirsen Quad Core veya Xeon serisi modlu bir işlemci alabilirsin. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi bu sisteme yatırım yapılmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı