Pentium 4 ve R7 240 Darboğaz

Alim Köksal

Hectopat
Yer
Osmaniye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, eski bilgisayarımı değerlendirmek istiyorum. İnternete girmek ve online oyunları oynamak için kullanacağım. (Lol vb.) R7 240 benim için gayet yeterli gibi ama sistemimle darboğaz yapar mı tereddütlüyüm.

Sistemim:
  • Pentium 4 3.0 Ghz
  • Foxconn P4M9007MB Series anakart (Pci-e x16 Slotu var)
  • 2 gb ddr2 ram
  • 350 W Güç kaynağı

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

adlı.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde laptop kullanıyorum ama bu sistemi de değerlendirmek istedim. LGA 775 herhangi bi işlemci ve 2 GB daha RAM alsam nasıl olurdu? İşlemci tavsiyeniz var mı?

R7 240 ile darboğaz olacaktır ama öyle ahım şahım değil.
2Gb Ram daha alıp üstüne Windows 8.1 64bit kurarsanız, R7 240 ile sizi gayet tatmin edecektir. (Internet'te gezinme ve LoL oyunu için)

R7 240 ile darboğaz olacaktır ama öyle ahım şahım değil.
2Gb Ram daha alıp üstüne Windows 8.1 64bit kurarsanız, R7 240 ile sizi gayet tatmin edecektir. (Internet'te gezinme ve LoL oyunu için)
Teşekkürler. Sizce başka bi işlemci taksam nasıl olur? Önerebileceğiniz bi işlemci varsa iyi olurdu. İntel'in core duo serisinden bi tane bulsam şu 4 çekirdeklilerden?

Teşekkürler. Sizce başka bi işlemci taksam nasıl olur? Önerebileceğiniz bi işlemci varsa iyi olurdu. İntel'in core duo serisinden bi tane bulsam şu 4 çekirdeklilerden?
Rica ederim.
Tabii ki daha iyi olur. Fakat her LGA775 aynı değil maalesef. Mesela Benim anakartım da LGA775 ama Prescott serisi destekliyor. Core2Duo veya Core2Quad desteği yok.

Şimdi Foxconn'un sitesinden baktım; P4M9007MB, yani sizinkiyle aynı seri anakartlarında Core2Duo, Quad ve Extreme desteği varmış.
Türkiye'den 2. el Q6600-6700 veya Amazon.com'dan sıfır getirtebilirsiniz.

Bence sistemi satmalısınız. Bu kadar eski bilgisayara yatırım yapmak pek doğru değil açıkçası.
Her ne kadar doğru olmasa da arkadaşımızın elinde boşta duran, zamanında para verilerek alınmış bir sistem var ve sistemden beklentileri basit şeyler. Internette gezinmek ve LoL oynamak.
Şuan dolar bu haldeyken alabileceğiniz, her şey dahil en düşük sistem en az 1200-1300TL. Bu sebepten dolayı Upgrade yapması daha mantıklı. Bana sorarsan işlemciyi yükseltmeye de gerek yok ama yükseltmesi, LoL ve oynayacağı diğer oyunlardaki ekran kartı darboğazına büyük çare olacaktır. Hatta GTX750Ti bile takıp güncel oyunları oynayabilir.

Beni bu dönem idare ederse yaza bakıcağım. Teşekkürler bu arada. Q6600 biraz tuzluymuş :) p4 ile lol'u +60 da oynayabilir miyim sizce?
Kendi tecrübelerimden anlatayım:

Sistemde daha 1Gb Ram ve Windows 7 32bit varken, LoL'ü 1280x1024 çözünüzlükte, en yüksek ayarlarda 10-60Fps arasında oynayabiliyordum. Fps'nin 10'lara kadar düşmesinin sebebiyse Ram kullanım sorunuydu tabii ki. Hatta yanlış hatırlamıyorsam, CPU kullanımı %40-60, GPU ise %50'lerde takılıyordu. (Yetersiz Ram olduğu için)
Ki, sizde 2Gb var, gani gani yetecektir. Hele hele 4Gb'a tamamlarsanız hiçbir sıkıntınız kalmaz.

Kullandığım ekran kartı 2GB 256Bit HD4890 Vapor-X yani zamanının iyilerinden. P4 + R7 240 ile aralarında nasıl bir fark olur bilemem, tahmini olarak aynı veya daha iyi olur ama, GTX750Ti + Core2Quad Q6600 ile uçarsın.

Son olarak şunu ekleyeyim: Bu sisteme yapacağın Upgrade'ler, sistemin ömrünü maksimum 2 sene daha uzatır. 2 senenin sonunda oyun için tamamen kullanışsız olacak ve HTPC'ye dönecektir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı