Salam aleykum. Şu an bilgisayarda Windows 7 64-Bit Ultimate SP1 kullanıyorum. Bilgisayar 2-ci el ve bende 4-5 yıldır kullanıyorum. Eskiden ortalama oyunlar oynardım. Son 2 yıl yalnız İnternet ve Microsoft Word kullandım. Şimdi sistem çok ağır çalışıyor. Windows sürümününden alakalı dar boğaza düstüğümü düşünüyorum.
Sistem:
Windows 7 64-Bit Ultimate SP1.
Intel(r) Pentium(r) D CPU 3.00 GHz.
4 GB RAM(3, 37 kullanılabilir)
Nividia GeForce 210(512 MB)
İnternete girdiğimde task Manager-den 100% kullanıldığını görüyorum. YouTube videoları internetden alakasız kasıyor, space basınca video durması gecikiyor. Ayrıca, çok gec bilgisayar açılıyor, bazen açılmıyor. Bence Windows sürümüyle alakalı. Bilgisayara format atıp daha düşük versiyonunu indirmeyi düşünüyorum.
Arkadaşımda çok küçük farklarla aynı sistemli toplama olarak 1-ci el 3-4 yıllık Windows 7 Home Premium kullanılan bilgisayar var. Oyunlarda sorunsuz sisteme uyğun performans veriyor. Bence, benim bilgisayarda Windows 7 Ultimate 64-Bit SP1 olarak en güçlü sürümlerinden birini kurduğuma göre sistem darboğaza düşüor. Sisteme uyğun olarak hangi Windows sürümünü kurmamı tavsiye ediyorsunuz?