Anakart:asusun ddr2 destekli bi kartı tam bilmiyorum
250w psu
Herneyse gelelim mevzuya. Ben bundan önce psu 300w oalan ve aynı bileşenlerle gtx 650 aldım ufak bi darboğaz yaşadım ama sorun çıkarmadı.cod mw3 bo2 falan full ayarlar kasmadan 50-60 fps oynayabildim. Sonra bu ekran kartıını sattım ve yerine asus hd 6570i aldım eve geldim. Gerekli zımbırtıları kurdum sonrasında black ops 2 yi açtıgımda fps 25-30 arası gidip durdu sabit kalmadı ani fps düşümlerinden tutta kasmalara kadar herşey yaşandı ayarları tamamen düşürdüğümde bile. Sonra tam anlamamışım rda 450w psu istiyomuş 'haa bundan heralde' dedim ve yukarda belirttiğim ekran kartını aldım. Çünkü 300w destekliyordu eve geldim 'aynı gün farklı dışkı 'olarak geri geldi. Taktıgımda 25-30 olmasada 25-40 arası gidip geliyodu karşıma düşman çıktıgında 25 fps ye düşüyor düşman delik deşik ediyordu. Normal hareket halindeyken 35-40 arasnda seyir ediyordu.
Sonuç: gtx 650 yi aldıgımda az darbogaz yaparken 2 model düşük aldıgımda neden iyice sıvadı bu bilgisayar?
Ekran kartının termal macununu kontrol ettin mi? Ani fps düşüşü sorunu bende de olmuştu, sıcaklık düşürmek için ekran kartı bir süre kendini yavaşlatıyor, daha sonra sıcaklık birkaç derece düşünce yine eski performansına dönüyor. Termal macunu yenileyince bu sorun ortadan kalkmıştı bende.
DkDrb ya katılıyorum bir sıcaklıklarına bak işlemcinin ve ekran kartının. Eğer fazla ısınıyorsan ısıtmasına çözüm bulmalısın. Termal macun gözle görlür etki yapıyor.