Pentium D ve GT 630 performans sorunu

yusuftopsakal78

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim
  • İşlemci: pentium d 2,80 ghz (modeli gözükmüyor sadece bu )
  • Ram 2 gb 800mhz 1x1 (sanırım ddr kaç oldugunu söylemem gerkmiyor)
  • Ekran kartım:asus gt 630 sl 2gb 64/gd3
  • Anakart:asusun ddr2 destekli bi kartı tam bilmiyorum
  • 250w psu

Herneyse gelelim mevzuya. Ben bundan önce psu 300w oalan ve aynı bileşenlerle gtx 650 aldım ufak bi darboğaz yaşadım ama sorun çıkarmadı.cod mw3 bo2 falan full ayarlar kasmadan 50-60 fps oynayabildim. Sonra bu ekran kartıını sattım ve yerine asus hd 6570i aldım eve geldim. Gerekli zımbırtıları kurdum sonrasında black ops 2 yi açtıgımda fps 25-30 arası gidip durdu sabit kalmadı ani fps düşümlerinden tutta kasmalara kadar herşey yaşandı ayarları tamamen düşürdüğümde bile. Sonra tam anlamamışım rda 450w psu istiyomuş 'haa bundan heralde' dedim ve yukarda belirttiğim ekran kartını aldım. Çünkü 300w destekliyordu eve geldim 'aynı gün farklı dışkı 'olarak geri geldi. Taktıgımda 25-30 olmasada 25-40 arası gidip geliyodu karşıma düşman çıktıgında 25 fps ye düşüyor düşman delik deşik ediyordu. Normal hareket halindeyken 35-40 arasnda seyir ediyordu.

Sonuç: gtx 650 yi aldıgımda az darbogaz yaparken 2 model düşük aldıgımda neden iyice sıvadı bu bilgisayar?

Oynamak istediğim cod mw3 bo2 arkadaş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının termal macununu kontrol ettin mi? Ani fps düşüşü sorunu bende de olmuştu, sıcaklık düşürmek için ekran kartı bir süre kendini yavaşlatıyor, daha sonra sıcaklık birkaç derece düşünce yine eski performansına dönüyor. Termal macunu yenileyince bu sorun ortadan kalkmıştı bende.

Son düzenleyen: Moderatör:
DkDrb ya katılıyorum bir sıcaklıklarına bak işlemcinin ve ekran kartının. Eğer fazla ısınıyorsan ısıtmasına çözüm bulmalısın. Termal macun gözle görlür etki yapıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı