Pentium Dual-Core E6800 Sistem Upgrade

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Doğan Savran

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Yaza yeni bir laptop almayı düşünüyorum. MSI Ge60 düşünüyordum fakat bütçeme pek uygun değil gibi. ASUS'un bir dizüstü bilgisayarını buldum 1.700 TL civarında bir fiyatı var.
Öncelikle şuanki bilgisayarım oldukça kötü. Çok hızlı açılıyor, ama kendine gelmiyor bir süre boyunca donuyor. Oyunları her şey minimumda olsa bile kasma oluyor. Detaylı bir yardım istediğimden detaylı şekilde resimler koyacağım konuya.
Oyunlar oynuyorum, Photoshop yapıyorum bu işlerimi yaza kadar rahat rahat olmasada şimdikinden biraz daha rahat bir şekilde karşılayabilecek donanımı ekleyeceğim bilgisayarıma.
Ana kart vs. pek bilmediğim için hangi ramlerin ya da ekran kartlarının alınacağını uyum sağlayacağını bilemiyorum bu yüzden konuyu açma gereği duydum. Öncelikle 2 isteğim var;

1. Bilgisayarıma ekleyebileceğim parça önerisi (eğer mümkünse marka model link şeklinde, RAM ekran kartı ve ya performansını arttıracak tavsiyeler)

2. Dediğim gibi yaza bir laptop alacağım, oyunlarımı en azından orta-yüksek ayarlarında 40 fps vericek maks. 2000TL'lik bir laptop önerisi istiyorum.

Bilgisayarım hakkında resimler.
İşlemci vs...

dxdiag

---

Bunlarda bilgisayarın içinden fotoğraflar...

=========================================

Resimler bunlar, önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca bilgisayarı alalı 2 seneye yakın bir zaman oldu hiç termal macun yenilemedim, fanların içi toz içinde. Bunlar çok önemli sanırım ama termal macunu yanlış süreceğim korkusundan sürmedim :) eğer çok gerekli ise bunun için ekipmanlar vardır, fanların içini temizlemek için vs. alabilirim.

Bu arada max. 250-300 TL aralığında olursa iyi olur :)

Ekra kartını değiştir. En az 500 watt kaliteli bir güç kaynağının olması gerekiyor. Bu bütçeye hd 7790 alabilirsin.

- - - Güncellendi - - -

500 watt kaliteli bir güç kaynağıda al. Toplamda 450tl gibi bir fiyat tutar.

Ekra kartını değiştir. En az 500 watt kaliteli bir güç kaynağının olması gerekiyor. Bu bütçeye hd 7790 alabilirsin.

- - - Güncellendi - - -

500 watt kaliteli bir güç kaynağıda al. Toplamda 450tl gibi bir fiyat tutar.

Peki her 500W güç kaynağı uyuyor mu ? Uyum sorunu yaşamak istemem :)
Ekran kartı olarakda Atı hd7790'ı nereden bulabilirim ?

HD7790 Vatan'dan kalktı. Belki ben bilmiyorumdur ama başka yerlerde 400'den aşağı görmedim. Nerdeyse Vatan'da R7 260X fiyatına satıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı