Pentium E5300 sistem açıldıktan sonra siyah ekran veriyor

Alorshel

Hectopat
Daha fazla  
Eski bilgisayarım açıldığı andan itibaren siyah ekran alıyorum. Mesela bir panel açılıyor Chrome gibi bir anda siyah ekran 1 saniye falan sonra geri geliyor ekran ama can sıkacak derecede fazla geldiği için bilgisayar kullanılamaz halde.

Bilgisayarın hatırladığım kadarıyla parçalarını yazıyorum.

*Intel Pentium Dual Core E5300.
*DDR2 bir anakart.
*AMD Radeon HD7510 ekran kartı.
*3GB RAM (farklı modeller)
*Windows 7 Ultimate.

RAM nasıl farklı model? Firmamı farklı? Hızları vs. farklıysa açılmaz pc. Bunun dışında sorun ekran modelinde olabilir. İşlemcinin bir şey yapacağını sanmıyorum.

RAM nasıl farklı model? Firmamı farklı? Hızları vs. farklıysa açılmaz pc. Bunun dışında sorun ekran modelinde olabilir. İşlemcinin bir şey yapacağını sanmıyorum.
firma farklı hızlarından emin değilim

firma farklı hızlarından emin değilim
Hızları birbirleriyle uyuşuyorsa çalışırlar. Bu arada ekran kartın ölmeye başlamış olabilir çünkü çok eski bir Radeon kartı. İşlemciler böyle sorunlar çıkarmaz ve şimdi baktım işlemcinin grafiği yok, o yüzden sanırım tek sorun ekran kartında. Ama bu sonuca varmadan önce bence sürücüleri güncellemeyi dene.

Sürücüler güncel ama burada sanki daha fazla bilgi falan olması lazım.(ramlarden 1GB olanı çıkardım)

Buradan fazla bir şey anlaşılmaz. Monitörünle ilgili bir sorun olabilir mi sence? Eski ya da başka bir monitör var mı? HD 7510'un HDMI çıkışı olması lazım. Televizyona bağlayabilir misin?

Buradan fazla bir şey anlaşılmaz. Monitörünle ilgili bir sorun olabilir mi sence? Eski ya da başka bir monitör var mı? HD 7510'un HDMI çıkışı olması lazım. Televizyona bağlayabilir misin?

Yeni monitörüm ile de denedim aynı şey farklı kablolarda da aynısı.

Yeni monitörüm ile de denedim aynı şey farklı kablolarda da aynısı.

Ekran kartı ölüyor yavaştan. Sürücüleride güncellediysen aklıma başka bir şey gelmiyor. Bir bakıp dönüş yapacağım yine de

Windows 10 kullanıyorsun sanırım, arama kutusuna RAM yazarsan bilgisayarın ne kadar RAM kullandığını görüceksin. Onun fotoğrafını atar mısın?

CMOS bataryasıda kötü olabilir, onu da denersen iyi olur. CMOS Pil, BIOS pil olarak da geçiyor. Gayet ucuzlar.

Son düzenleme:
1

1 GB kullanıyor hocam Görev Yöneticisi öyle gösteriyor Windows 7 olduğu için dediğiniz yere bakamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…