Pentium E5700 ve 4 GB sisteme yükseltme önerisi

MCB

Centipat
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Masaüstü PC'mi yükseltmek istiyorum. Ancak anakart ile işlemci uyumu var mı? Yoksa ekran kartı da değiştirilmesi gerekli mi? Bu konularda çok fazla bir bilgim yok. Bu nedenle yardımınıza ihtiyacım var. PC oyun için kullanılmıyor. Sadece sosyal medya, Office programlarını çok iyi bir şekilde çalıştırmasını istiyorum. Sistem bilgilerimi resim olarak sizlere attım. Beni bu konuda aydınlatmanızı rica ediyorum. Bütçe çok fazla değil. Orta segment bir cihaz önerisi istiyorum. Üst segment bir bilgisayar olmasın. Ama beni 5 yıl kadar daha götürsün. Akıcılık olsun PC'de. Windows 10 yükleyeceğiz.

WhatsApp Image 2019-11-09 at 20.20.24 (3).jpeg

WhatsApp Image 2019-11-09 at 20.20.24 (2).jpeg

WhatsApp Image 2019-11-09 at 20.20.24 (1).jpeg

WhatsApp Image 2019-11-09 at 20.20.24.jpeg

Anakart destek listesine bakılarak 50 100 TL arasında 4 çekirdekli Q9400, 8400 ya da Q6600 işlemci alınabilir. RAM idare eder. Ekran kartı bilgisini göremedim, ama masaüstü için ne olsa iş görür.
O fiyata bulabilirseniz söyleyin ben de alayım.

Anakart destek listesine bakılarak 50 100 TL arasında 4 çekirdekli Q9400, 8400 ya da Q6600 işlemci alınabilir. RAM idare eder. Ekran kartı bilgisini göremedim, ama masaüstü için ne olsa iş görür.
Hocam anakart değiştirme düşüncem de var. 8 çekirdekli bir işlemci düşünüyorum. 6. nesil ve yukarısı. Bunun için öneri istedim. Rami de 8 gb yaparsam çok daha iyi olur. Sadece ben anakartımın destekliği işlemciyi bilemedim. Bunu nasıl anlayacağım ?

Anakart tam adını yazarsanız bakılır. Kendiniz de anakart adı + CPU support yazarsanız sonuçlarda anakartın destek listesi çıkar. 775 soketten 8 çekirdeğe terfi etmek istiyorsanız. İşlemci, RAM anakart üçlüsü değişmeli. Sizdeki RAM büyük ihtimal DDR2, yani o da değişecek bu durumda. Bütçe belirtin ona göre öneri yapılır. Bütçe fazla değil dediğiniz için işlemci önerdim.

@adammadam sahibinden diye bir site açılmış ben de orada buldum. İkinci el bir çok şeyi uygun fiyata alabilirsiniz.

Anakart tam adını yazarsanız bakılır. Kendiniz de anakart adı + CPU support yazarsanız sonuçlarda anakartın destek listesi çıkar. 775 soketten 8 çekirdeğe terfi etmek istiyorsanız. İşlemci, RAM anakart üçlüsü değişmeli. Sizdeki RAM büyük ihtimal DDR2, yani o da değişecek bu durumda. Bütçe belirtin ona göre öneri yapılır. Bütçe fazla değil dediğiniz için işlemci önerdim.

@adammadam sahibinden diye bir site açılmış ben de orada buldum. İkinci el bir çok şeyi uygun fiyata alabilirsiniz.
ikinci el ürün düşünmüyorum sıfır olmalı. 1500 TL yi geçmemesi çok iyi olur. Dediğim gibi office proglamları kullanılacak. Çok fazla iyi olmasına gerek yok. Ancak akıcı olması önemli benim için. win 10 yüklenecek. Ram anakart ve işlemciyi değiştirmek istiyorum bende. Ancak bu sistemin yeni versiyonu gibi. Beni üzmesin yeter.
Teşekkürler bu arada.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı