Pentium E5800 ile GTX 750 Ti veya GTX 1050 Uyumlu mu?

alim095

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, evde duran eski bir bilgisayarim var. Bu bilgisayari olabildigince toplamaya calisiyorum.
Bilgisayarin anakarti - GA-945PL-S3
1. Islemci olarak Pentium E5800 3.2GHz siparis verdim. OC ile 4GHz'a kadar yukselteceğim. Iyi sogumasi icin iyi bir sogutucu alacagim.
2. RAM olarak en fazla 4 GB destekledigi icin DDR2 2 GB X2 RAM'lar takayacağım.
3. Bir tane de 120'lik SSD yanina da HDD

Takildigim konu ekran karti. GTX 750 Ti ya da GTX 1050 almayi dusunuyorum. Sizce bu ekran kartlari uyar mi bu sisteme?

Anakart FSB 800MHz belirtilmis.

Son düzenleyen: Moderatör:
E5800 işlemciye OC yapabileceğinizi zannetmiyorum.

E5800'ü 10GHz bile yapsanız 750 Ti veya 1050'yi besleyemez, çok eski ve güçsüz bir işlemci. Belleğiniz de 4GB zaten güncel oyunları oynamanız mümkün değil.

Bu sisteme en fazla R7 240 - R7 250 olur, fazlası olmaz. Belirttiğiniz kartları boşuna almayın, paranızı israf etmiş olursunuz çünkü işlemciniz bu kartları besleyemez.

zaten amacım günümüzün oyunlarını oynamak değil. sadece kafama takılan gegabyte sitesinde anakartin max FSB 800MHz diye destekledigi belirtilmiş. gtx 750 ti 800Mhz uzerinde bir ekran kartı. Bu ekran kartını bu sisteme takarsam darboğaz yaşasamda çalışırmı, yoksa ekran kartı hiç çalışmazmı, ya da çalışır ama anakartı bozarmı merak ettiğim aslında tam olarak burası.

ikinci kafama takılan bir konu da şu. gegabyte sitesinde bu anakart için FSB degeri 800MHz belirtilsede "support/cpu supports" kisimda listede Core™ 2 Quad Q9650 işlemcinin de bu anakartla uyumlu olduğu belirtilmiş. Ancak bu işlemci 1333 frekansinda çalışıyor. Yani 800MHz üzerinde bir işlemci. Bu nasıl oluyor ? Anakartimin desteklemedigini dusunup bu islemciyi satin almadim
Bu anakart hic E5800 ile uyumlu degilmis ). Peki Listeye gore Core™ 2 Extreme X6800 uyumlu. Ama frekansi 1066. Yine 800Mhz den büyük. Bunu alırsam çalışırmı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı