Pentium E6500 Sisteme yükseltme yapılırsa performansı nasıl olur?

Hüsein

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi ben bilgisayarımda 3 parça geliştirmek istiyorum.
Şu anki bilgisayarım.
RAM: 2+1 DDR3.
İşlemci: Pentium E6500 2.93 GHz.
Ekran kartı: GT 210 2248 MB.
PSU: 300W.
Yapmak istediğim bilgisayar.
RAM: 2+2 DDR3.
İşlemci: Xeon E5450 (OC yapılıyor.)
Ekran kartı: HD6850.
Ben Valorant, LoL, ETS ve emülatör oyunlari oynamak istiyorum sizce performansı nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
E5450 için anakart modelinizi söyleyin, HD 6850'ye ve E5450'ye 300W PSU yetmeyebilir. Bir de OC yapılabiliyor diyorsunuz, o PSU ile hiç o topa girmeyin. Genel olarak sistem performansı artar fakat SSD eklemesi yaparsanız ek olarak, çok çok daha iyi olur. Toplam bütçeniz ne kadar?

E5450 için anakart modelinizi söyleyin, HD 6850'ye ve E5450'ye 300W PSU yetmeyebilir. Bir de OC yapılabiliyor diyorsunuz, o PSU ile hiç o topa girmeyin. Genel olarak sistem performansı artar fakat SSD eklemesi yaparsanız ek olarak, çok çok daha iyi olur. Toplam bütçeniz ne kadar?

700 750TL civarı
250 TL'ye işlemci
50 TL'ye RAM
425 450 TL'ye ekran kartı
Anakartım G31M-ES2l Xeon E5450'yi 775 modlu alacağım

RAM'leri DDR2 2 GB 800MHz olarak alırsanız sıkıntı yok, şimdiden hayırlı olsun.

Eyvallah peki oyun performansı nasıl olur?
Valorant, LoL, ETS ve emülatör oyunlari nasıl performans verir
Evet kardeşim yeni farkettim 2 GB ddr2 alıp 4
G31 çipset anakartlar DDR3 desteklemiyor diye biliyorum.
Yapacağım
Evet kardeşim yeni farkettim 2 GB ddr2 alıp 4
G31 çipset anakartlar DDR3 desteklemiyor diye biliyorum.
Yapacağım

Eyvallah peki oyun performansı nasıl olur?

Eğer dediğiniz gibi E5450 veya Q9550 falan alırsanız, yanına da HD 6850 gibi bir kart çekerseniz işlemciye yük bindiren oyunlar hariç darboğaz yaşamazsınız. LGA775 işlemcilerin neredeyse hepsi işlemci ağırlıklı oyunlarda %100 CPU kullanımına maruz kalıyor, güçsüz kalıyorlar o oyun için.

Eğer dediğiniz gibi E5450 veya Q9550 falan alırsanız, yanına da HD 6850 gibi bir kart çekerseniz işlemciye yük bindiren oyunlar hariç darboğaz yaşamazsınız. LGA775 işlemcilerin neredeyse hepsi işlemci ağırlıklı oyunlarda %100 CPU kullanımına maruz kalıyor, güçsüz kalıyorlar o oyun için.
Yani valorant ve lolde kaç FPS alır orta ayarlarda? O ikisi benim için onemli

Valorant'ta en düşük ayarlarda ortalama 50 FPS alırsınız diye tahmin ediyorum. LoL için bir şey söyleyemeyeceğim çünkü denemedim :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı