Pentium E6600 Dual Core Overclok?

Mustafa Tanis

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Lise Öğrencisi
Merhaba arkadaşlar. Battlefield 3 oynarken arada fps düşmeleri yaşıyorum. Düşmeler sadece 64 kişilik serverlarda oluyor. Sistem özelliklerim:
E6600 Dual Core Pentium 3.06ghz
2GB Ram 1333Mhz
R7 240 2Gb Gddr3 Asus
P5G41CM LX Asus Anakart
Bileşenler böyle. 32-16 kişilik serverlarda ultra dahi oynuyorum fakat 64 kişilik serverlarda fps drop yaşıyorum.
Stok fan takılı. Termal macunum yeni. Nasıl O.C yaparım anlatırsanız sevinirim. Güç kaynağım 300w 12v 168w veriyor. Teşekkürler.

Yüksek ayarlar için 2GB RAM bellek yetersiz kalacaktır. Senin ihtiyacın olan şey hız aşırtma değil, kaldı ki o sistemle hız aşırtma yapamazsın.
Bana yük altında işlemci sıcaklığının kaç dereceye ulaştığını resimler ile belgele.

Ancak tahmin ediyorum ki anlık dropların temel sebebi RAM bellek yetersizliği.

Merhaba işlemcimi küçük miktarda O.C yaptım sanırım video yardımı ile. Sorunum kısmen çözüldü. 3.07Ghz 3.56Ghz O.C yaparak oyundaki kasmalar ortadan kalktı. Evet ram sıkıntı haklısınız. 2Gb olduğundan dolayı oyuna girmeden arkaplanda çalışan uygulama bırakmıyorum. Origin Punkbuster hariç tabii. Isınma konusu ise oyunu bir müddet oynadım ve aşağı indirdikten sonra 68 derece olduğunu gözlemledim. İyi olduğunu sanıyorum. Biraz daha aşırtmayı denedim ve 3.75 Ghz yaptım ardından Windows açılmadı. Direk Bios'a attı. Eski hali yani 3.56Ghz yaptım ve fan ayarlarında değişiklik yaptım. Performans modunda ve Rpm hızı arttırılmış bir şekilde çalışıyor. Stabil olduğunu anlamak için Prime95 indirdim ve Uygun fiyatlı bilgisayar toplama rehberinde yapılanlar gibi programı çalıştırdım. İşlemcim %56- %60 üzerine çıkmadığını farkettim. İyi bir şey mi kötü bir şeymi anlamış değilim. O Cpu kullanımının artması için 2 saat beklemem gerekli mi? Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ram almayı planlıyorum.

Zaten stabil olarak yapabileceğin hız aşırtma miktarı çok kısıtlıydı. 0,5GHZ'lik OC işleminde bile gördüğün gibi tam yüke giremiyor çekirdekler.
Aynı olayı kendi işlemcimi 4,6'dan 4,7'ye çıkartmaya çalıştığımda ben de yaşıyorum örneğin.

Senin şuan için yapabileceğin tek şey 0,2GHZ artışı geçmemek olacaktır, stabil olarak ve sana performans kazandıracak şekilde bir şeyler yapılabilecek olsa inan yardımcı olurdum :) Ancak sıcaklıkların 70 derecelere geldiğini de göz önünde bulundurmam gerekiyor. Sen en iyisi hız aşırtma işlemini geri al ve fan devrini özellikle oyunlarda sonuna kadar yükselt.
İşlemcin oyun esnasında kasılmalara sebep olacak sıcaklıklara kadar yanaşıyor olmalı, hız aşırtma yapıp daha da zorlama şansını.

Şuan için yapabileceğin en mantıklı şey DDR3 4GB RAM bellek takviyesi yapmak olacaktır. Yeni nesil oyunlar için de buna ihtiyacın var, o bellek ile BF4 hayal mesela.

Asus P5G41CM LX Anakartım var ve DDR3 2GB bellekler takılı. Ram 1333Mhz fakat anakart 1066 destekliyor. O.C ile 1333 çalışıyor. 1333 Mhz ram alsam sıkıntı olur mu? 4+2 şekilde çalışır mı yani ? Bir de ram önerirsen çok sevinirim.

Edit: İşlemci soğutucusu yüksek devirde çalılırsa ses hariç sıkıntı olur mu?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı