Pentium E6600 mı daha iyi performans verir yoksa Intel Core 2 Duo E8200 mü?

zuabo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
||| 𝐊𝐢𝐧𝐠𝐬𝐭𝐨𝐧 𝐊𝐕𝐑𝟏𝟑𝟑𝟑𝐃𝟑𝐍𝟗/𝟒𝐆 𝟖𝐆𝐁 (𝟐𝐱𝟒) ||| 𝐆𝐀 𝐆𝟒𝟏 𝐌𝐓 𝐒𝟐 ||| 𝐆𝐓 𝟏𝟎𝟑𝟎 𝐆𝐃𝐃𝐑𝟓 ||| 𝐈̇𝐧𝐭𝐞𝐥 𝐂𝐨𝐫𝐞 𝟐 𝐐𝐮𝐚𝐝 𝐐𝟗𝟒𝟎𝟎 ||| 𝐇𝐄𝐂 𝟑𝟎𝟎𝐕𝐆 𝟐𝐑𝐆 𝟑𝟎𝟎𝐖 𝐏𝐒𝐔 ||| 𝐀𝐥𝐩𝐢𝐧 𝟐𝟒𝟎𝐆𝐁 𝐒𝐒𝐃 ||| 𝐒𝐞𝐚𝐠𝐚𝐭𝐞 𝐁𝐚𝐫𝐫𝐚𝐜𝐮𝐝𝐚 𝟕𝟐𝟎𝟎 𝐇𝐃𝐃
Pentium E6600 mı daha iyi performans verir yoksa Intel Core 2 Duo E8200 mı?

Core 2 Duo E8200'ün, Pentium E6600'den tek geri kalır yanı sanırım frekansının biraz daha düşük olması. Core 2 Duo E8200, 2.66 GHz iken Pentium E6600 3.06 GHz. Ancak onun dışında arada önbellek farkı var. Core 2 Duo E8200 6 MB L2 önbelleğe sahipken Pentium E6600 2 MB L2 önbelleğe sahip. E8200'ü kullanmanızı öneririm, hatta mümkün ise hız aşırtma yapılıp frekansı biraz yükseltilebilirse daha iyi olur diye düşünüyorum.

Hız aşırtma konularından pek anlamıyorum ancak @Yiğitt35 hocam müsaitse severek yardımcı olacaktır diye düşünüyorum :)

@403052 Yeterince karşılaştırıp ikisi arasındaki farkı söylemişsiniz zaten :) Tek dikkat edeceğimiz nokta PassMark puanlarına bakıp anakart da izin veriyorsa hız aşırtma yapabilmek. E6600'ün daha iyi hız aşırtılacağını düşünüyorum, şahsen E6600 kullanırdım, hem frekansı daha yüksek zaten, daha çok verim alınır.

@403052 Yeterince karşılaştırıp ikisi arasındaki farkı söylemişsiniz zaten :) Tek dikkat edeceğimiz nokta PassMark puanlarına bakıp anakart da izin veriyorsa hız aşırtma yapabilmek. E6600'ün daha iyi hız aşırtılacağını düşünüyorum, şahsen E6600 kullanırdım, hem frekansı daha yüksek zaten, daha çok verim alınır.
E6600 önbelleği düşük ancak. İşlemci tabanlı Minecraft gibi oyunlarda sıkıntıya yol açmaz mı? Core 2 Duo E8400 (6 MB L2 önbellek) ve Pentium E6500 (2 MB L2 önbellek) arasındaki deneyimimde E6500'te ekran kartı daha iyi olmasına rağmen Minecraft'ta gözle görülür performans düşüklüğü hissetmiştim. Yığınlar yüklenirken takılmalar artmıştı. E8400'ü 256 MB HD 3450, E6500'ü ise 1 GB HD 5450 ile test ettim.

Pek farkları yok ama ikisi de çöp işlemciler. Ne için kullanacaksınız, yükseltme mi yapacaksınız?

Eski işlemcim Pentium'du elime Duo 2 geldi o yüzden sordum.

Core 2 Duo E8200'ün, Pentium E6600'den tek geri kalır yanı sanırım frekansının biraz daha düşük olması. Core 2 Duo E8200, 2.66 GHz iken Pentium E6600 3.06 GHz. Ancak onun dışında arada önbellek farkı var. Core 2 Duo E8200 6 MB L2 önbelleğe sahipken Pentium E6600 2 MB L2 önbelleğe sahip. E8200'ü kullanmanızı öneririm, hatta mümkün ise hız aşırtma yapılıp frekansı biraz yükseltilebilirse daha iyi olur diye düşünüyorum.

Hız aşırtma konularından pek anlamıyorum ancak @Yiğitt35 hocam müsaitse severek yardımcı olacaktır diye düşünüyorum :)

Hız aşırtma dediğiniz overclock mu?

Hız aşırtma dediğiniz overclock mu?
Evet.

Açıkçası önbellek sonradan kullanıcı tarafından işlemci değişimi hariç arttırılamadığı için E8200'den yana oldum. Yüksek frekans mı, yoksa yüksek önbellek mi daha çok ön planda bundan emin değilim. @Yiğitt35 aydınlatabilirseniz sevinirim :)

Evet.

Açıkçası önbellek sonradan kullanıcı tarafından işlemci değişimi hariç arttırılamadığı için E8200'den yana oldum. Yüksek frekans mı, yoksa yüksek önbellek mi daha çok ön planda bundan emin değilim. @Yiğitt35 aydınlatabilirseniz sevinirim :)

Hocam önbellek tabii ki fark eder fakat yüksek frekansı bunu tolere eder diye düşünüyorum ben de. Dediğim gibi eğer OC yapılacaksa E6600 derim, OC yapılmayacaksa E8200 kullanır geçerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı