Pentium G3258 Mini ITX Sistem Toplama

Kron

Kilopat
Yer
Kastamonu
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarım ve Programlama
Merhaba arkadaşlar. Her ne kadar foruma konuyu açmadan 5 dakika önce kayıt olmuş olsam da Youtube kanalının 2 yıl önceki Hackintosh rehberinden beri takipteyim. Uzun süredir laptop kullanan biri olarak masaüstü bir sistem toplamak niyetindeyim. Sistemde Dota 2, Fallout New Vegas, Fallout 4, Euro Truck, Assasin's Creed Revelations, Stranded Deep gibi oyunların oynanacak ve Photoshop, Corel ve Bilimum kod editörleri kullanılacak. İzlediğim tüm sistem rehberlerini tekrardan izleyerek kendime ve bütçeme göre aşağıdaki sistemi kafamda oturttum ancak buradaki arkadaşlarında sistem uyumluluğu, darboğaz ve uyumsuzluklar hakkında bilgilerinden de faydalanmak niyetindeyim. Yardımcı olan yorum yapan arkadaşların hepsine şimdiden teşekkür ediyorum.

Sistemin SSD'leri hali hazırda bulunanların kullanacağını da belirtmek isterim.
  • SSD : Samsung Evo 840 250 GB 2.5" C sürücüsü
  • SSD : Sandisk Ultra II 120 GB 2.5" D sürücüsü

• Anakart : Asrock H81M-ITX Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mini-ITX Anakart
  • İşlemci : Intel Pentium G3258 3.2GHz 3MB Cache LGA 1150 İşlemci
  • RAM: Kingston HyperX Beast 8GB(2x4GB) 1600MHz DDR3 Performans Ram (KHX16C9T3K2/8X)
  • Ekran Kartı : MSI Nvidia GeForce GTX 950 2GB 128Bit GDRR5 (DX12) PCI-E 3.0
  • Soğutucu : SilverStone Tundra TD03-E Sıvı Soğutma Sistemi (SST-TD03-E)
  • Güç Kaynağı : Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 12V 45A Aktif PFC Güç Kaynağı (AE-KCAS600),
  • Kasa : Thermaltake Core V1 Mini ITX Pencereli Siyah Kasa (CA-1B8-00S1WN-00)
  • Monitör : Samsung S22E390HS 21.5" 4ms (Analog+HDMI) Full HD PLS LED Monitör

Takribi olarak 2.875 TL civarında tutuyor. Bütçemin de 3000 TL olduğunu belirtmek isterim. Herkese iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf hobi niyetine diye düşünüyorsan bilmem fakat ne üst düzey performans için nede düşük bütçeli sistemler için itx önermem. Bunun kendimce gerekçeleri var. Üst düzey sistemlerde sıcaklık değerleri önemlidir ayrıca ikinci ekran kartı takma opsiyonu her zaman olmalıdır. Keza düşük bütçeli sistemler içinde ITX anakartlar, MicroAtx anakartlara nazaran daha pahalıdır. Bütçe kısıtlı iken azami bütçeden daha fazlasını sırf ITX diye anakarta aktarmak gereksizdir. 2875TL ile ITX tabanlı düşük seviye sistem yerine neredeyse aynı bütçeye orta seviye sistem toplayabilirsin.

Seçtiğin monitör 21 inç ve 500 TL. Normal piyasada buna benzer monitörler 300-350 TL aralığında. Bir kere o monitörü bununla değiştir. 21.5 VIEWSONIC VA2261-LED 5MS VGA DVI PARLAK SIYAH
İşlemci i5 6400 seçip sıvı soğutmayı iptal et. İşlemciye hızaşırtma yapamayacağından fazla ısınmayacaktır. Boşa masraf. Yine aynı şekilde anakartı H110m-Pro VD bellekleri DDR4 2133MHZ 2x4 kit olarak seçebilirsin.
Kasa 200 TL geçmeyecek şekilde beğendiğin model alabilirsin. Güç kaynağı olarakta bunu öneririm. Hem yarı modüler hem 750w tam fiyat performans ürünü. High Power Element Smart 750W 80+Bronze Güç Kaynağı. Geri kalan bütçeyede ekran kartına ayırırsın artık R9 390 mı, 380X mi alırsın GTX970 mi tercihine kalmış.

Son düzenleme:
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Monitörü PLS Led olarak seçmemin nedeni renk doğrulu ve doygunluğu içindi. Tasarım da yapmak için kullanacağım için monitördeki renk doğruluğu benim için önem kazanıyor. Oyunlardaki yeneleme içinde 4ms tepki süresinin yeteceğini düşünüyorum. Tavsiye ettiğiniz işlemci seçimi ve hız aşırtma yapmayacak olduğum için benim için daha doğru bir seçim olduğunu anladım. Güç kaynağı anakart ve ramleri de dediğiniz gibi seçeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı