Pentium G3258 overclock sorunu

saffetq

Kilopat
Katılım
12 Nisan 2014
Mesajlar
43
Yer
Hatay
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Başlıkta belirttiğim gibi işlemciyi overclock etmede zorlanıyorum. Sevgili Recep Baltaş'ın yönergeleri doğrultusunda paylaştığı videolardan her şeyi aynı yapmama rağmen işlemciyi 3.8 GHz'de 1.3v üstüne çıkaramadım. Videoda ki değerlerle benim PC'deki değerler tutmuyor. Benim işlemci BIOS default ayarlardayken 1.17v kullanıyor. Rehberde anlatılan sistemle aynı sistemim. Ekran kartı olarak Msı GTX 1050 Ti kullanıyorum. Şuan için fazla bütçem yok. İşlemciyi overclok edebilirsek sıkıntı yok. Sizden isteğim ya overclock için yardım yada bu işlemci yerine alabileceğim bir işlemci (Genel olarak oyun için). Son çare anakart, ram ve işlemci üçlüsünü yeni nesile güncellemek. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Anakart : Asus H81M PLUS
işlemci : İntel pentium G3258
RAM: Gskill Ripjawsx 8 GB (2x4) 1866 Mhz DDR3
Ekran kartı : Msı Gtx 1050 Tİ Gaming 4G
İşletim sistemi : Windows 10 64 bit
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ürün, aynı üretim partisinden hatta aynı tezgahtan bile çıkmış olsa her işlemcinin O.C potansiyeli aynı değildir. Videoda izlediğiniz değerlerin aynısını almayabilirsiniz.

Tüm işlemleri aynen uyguluyor ve farklı sonuç alıyorsanız bunda yapabilecek bir şey yok maalesef.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı