Pentium G3258 yanına GTX 970 takma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu mantıklı hareket edersek G3258 e gerek yok. Bizim bu işlemci bu ekran kartını besleyemez dedigim olay oyun içerisinde GPU kullanım seviyesinin %95 üstü olmamasıdır. Buda G3258 ile gayet dogal bir durum. G3258 degilde G3220 de taksa 30 fps üzeri alacagı için sizin mantıgınızla akıcı bir oyun deneyimi olacaktır. Bu dogru mu yaklaşım değil. Oyunlarda GPU kullanımı %99 da olacak ve işlemci bu degerin altında seyredecek. Yoksa oyun droplar yaşarsınız ve ekran kartına ödediginiz paranın tam karşılıgını alamazsınız.

Bu yüzden bu ekran kartı bu işlemciye önerilecek bir ekran kartı değil. GTX970 yerine bir alt model ekran kartı alıp işlemciyi en azından i3 4160 yapmak çok daha mantıklı bir seçenek olacaktır. DX12 ile zaten CPU kullanımını bir hayli düşürecek ve HT teknolojisine destek verecek. Bu sene bile G3258 bilindik firmaların ürettigin oyunlarını fix yaması ile açarken hala G3258 önermenin mantıgı nedir ? İnsanları yanlış bilgilendirmeyin.

Forumda sizin incelemeleriniz yüzünden G3258 ve t2 mini çılgınlıgı başladı. İnceleme zamanı 160 tl olan G3258 şuan 230 TL, t2 mini 40 TL iken şuan 60 TL. Ve hala sebepsizce padişahım çok yaşa modunda insanlara bu işlemcileri ve bu sogutucuyu tavsiye ediyorsunuz.

Benim gibi arkadaşlar çıkıp " aman yapmayın etmeyin" dedigi zamanda türkçe kurallarıne uymadıgı gerekcesi ile banlıyorsunuz. Hikaye başka birşey değil.

G3258 ile Gtx 970'i kullandığınız zaman 30 Fps üstü performans alabilirsiniz. Ama bu demek değildir ki dar boğaz olmuyor. G3258 ile ekran kartından %100 performans alamazsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

G3258 ile GTX 970 almak cidden hata olur. Yerine I5 4460 ile R9 290 alınabiliniyorken. G3258'in çarpan kilidi açık olmasa kimse bakmazdı. 2 çekirdek HT ile yırtıyor. ( I3 4160-I3 4330 )

Buyrun GTX970 ile G3258 vs FX-8350 karşılaştırması. Görüldüğü üzere OC ile çok güçlü bir işlemci oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buyrun bir GTX970 videosu daha;

Biz zaten gidip GTX970 vb. kart alın demiyoruz. İşlemcinin bu kadar kötülendiğine karşıyız. Görüldüğü üzere O.C edildiğinde çoğu FX-8000 ve İ5 işlemciyi geçiyor.

Evet hikaye gene g3258 'in abartılması konusuna gidiyor. Arkadaşlar soket yapısı diğer işlemcilere güncellenebilir. Fakat ekrankartı " üst düzey ekrankartı" bir defa alınıyor. Hesap fiyat ortada. Cpu i7 ye kadar güncellenebilir. Yani bir işlemci alma hakkın var ölene kadar bunu kullan gibi kaide yok. Teknoloji marketlere günümüzde rahatça erişiyoruz. Bu işlemci daha ne kadar sulandırılabilir. Soket yapınızın müsade ettiği kadar cpu upgrade edersiniz. Bunu not edin. :) İlerde ssd almasını biliyorsun yani işlemcide alınabilir. :) Yada her modülü ayda bir de alabilirsin. Sen işlemciyi upgrade edene kadar g3258 parasını çıkarır hatta satabilirsin. Neden olmasın? :) (satmadan önce bios güncellemesini unutmayınız )

Sayın @Recep Baltaş 'ın aslında belirttiğide bu idi. Ancak kesit alırsanız yazının bütünlüğünü bozmuş olursunuz. Sayın Baltaş 'ın değerlendirmesini bir bütün olarak ele alın. :) G3258 ile üst düzey Gpu 'nun test videosunun tam sırası. Oscar bile alabilir. :) Lütfen ama lütfen yazının bütününü değerlendirin. :)

Ekleme: G3258 alın demiyorum sokete göre iyi bir işlemci olsun upgrade edilebilir olsun diyorum. Benim fikrim. [emoji1] Fikrimi beğenmezsiniz ayrı mesele.

Son düzenleme:
Neredeyse işlemci yüzünden %50 kayıp var hala tavsiye ediyorlar ya pes dogrusu. Birşey söyleyemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asım bey. G3258 ile Fx 8350'yi kıyaslıyorsunuz. :) Fx 9590'in çekirdek başına performansı i3 4xxx'lerin gerisinde kalıyor. DX11'de bu iki işlemciyi oyunlarda kıyaslayarak "G3258, Fx 8350'ye kıyasla Gtx 970'in yükünü nasılda taşıyor" demek yanlış olur diye düşünüyorum.
World of Tanks adlı oyun işlemcinin sadece 1 çekirdeğini kullanır ve optimize bakımından yerlerde sürünen bir oyundur. Fx 8350'nin G3258'in arkasında kalması çok ama çok normal. Rome 2 Total War, son güncelleme ile 2 çekirdek kullanabiliyordu sanırım. Burada da G3258'in geçmesi çok normal. İşlemciden ziyade ekran kartına daha çok yük binen Metro LL, T.R ve Unity oyunlarında her iki işlemcide ekran kartının yükünü kaldırabildikleri için Fps aynı. Hitman A.'da ise Fps akıcı olmasına karşın G3258, ekran kartının yükünü tam olarak kaldıramıyor. Crysis 3'de de durum aynı. G3258, O.C edilmesine rağmen ekran kartına darboğaz yapıyor. Watch Dogs'da G3258, "imdaaat. Sökün şu ekran kartını" diyor.
Gtx 970 gibi bir ekran kartından kesintisiz olarak performans almak istiyorsanız alacağınız işlemci en az İ5 4460 olmalı. Fx serisinden bahsetmiyorum bile.
Ben bu videoyu ısrarla paylaşacağım. Sanırım izlemeyenler var.
(Bu videoda G3258'in akıcı bir şekilde Gtx 780Tİ ile çalıştığı gözüküyor. Ama bu anlama gelmiyor: Oyun akıcı. Demekki darboğaz yok.)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı