Pentium G3258 yerine i3 4160

Haldir

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu işlemci bazı oyunlarda sıkıntı yaşıyormuş. Gelecekte bir çok oyun 2 çekirdekten fazlasına ihtiyaç duyacakmış ve g3258'i kullanan bir tanıdığım oynamak istediği Far cry 4'ün açılmadığını bu işlemciyle oynayamadığını söyledi. Sizce bunun yerine 4160 veya fx 6300 alsam olur mu?

Oc günü kurtarmak için yapılan bir şeydir ve biliyoruz ki darboğaz olmadığı sürece işlemcinin oyundaki katkısı azdır. Bu durumda oc yapıp performansı i3 seviyesine çıkar. Testlerde i5 kadar gözükebilir. Ancak 2 çekirdek oluşu ve sanal çekirdeğe sahip olmayışı. Bu dediğin durumu yansıtabilir. İ3 serisi 2 gerçek ve 2 sanal olmak üzere 4 çekirdek çalışır. Bu yüzden oyunlar 4 çekirdek algılıyor ve sorun olmuyor.

Oyunu açmada sorun olmuyor ama fiziksel 4 çekirdek gibi de performans göstermiyorlar, genel olarak konuşuyorum.

Far Cry 4 | System Requirements | GeForce

Yukarıda minimum ve tavsiye edilen konfigürasyonlar mevcut, bütçene uygun bir işlemciyi o aralıkta seçebilirsin. AMD veya INTEL.

Bir de bahsettiğin oyun için yama olasılığından bahsediliyordu, sanırım bu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu oyun optimize değil. Adamlar fx 8350 yazmışlar. Böyle şey mi olur. Sorun şimdilik bu oyunda var ama ilerde örnekleri artabilir. Fazla bütçesi olmayan 3258 alsın. Bütçesi olan 4160 alsın. Ben 3258 işlemcisini fazla para vermeden üst düzey oc öğrenmek için üretilen bir işlemci olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı