Pentium G4400 RX 560 Sistemde Kasmalar Oluyor

CosmosX

Centipat
Katılım
30 Mart 2022
Mesajlar
66
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
2x 8 GB ram DDR4 CL15,16
SSD veya HDD modeli
Hİ-Level 120 gb SSD
Ekran kartı
Sapphire rx560 pulse
Anakart
Asus H110M-K
İşlemci
İntel Pentium G4400
Merhaba mavi ekran sorunları kısmına yazdığım bir sorunu yanlış yere yazdığım için buraya tekrardan atıyorum yardımcı olabilecek var ise sevinirim.

Sorunum son 2 haftadır bilgisayarımın takılmaya başlaması. Geçen hafta temiz bir kurulum yapıp tum driverları olması gereken gibi kurdum fakat yine takılmalar oluyor, özellikle Windows ana ekranında iken mouse imleci takılarak ilerliyor. 2 hafta öncesinde böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Ve bugün de mavi ekran hatası verdi. Yardımcı olursanız çok sevinirim <3


BIOS güncellemesini yaptım ekran kartının driverını silip WHQL olan en son sürümü indirdim, test edeyim dedim aynı sorun devam hatta BIOS'tan sonra FPS daha da düştü.

Şimdi de işlemcim kullanılmasa da kullanılıyor olarak gözüküyor FPS rezalet 2 GB ekran kartım ile bile Valorant'ta 80 FPS alıyordum şimdi 30 40 FPS'lerde geziyor sanki bir şey FPS'i sabitlemiş gibi.

Bu arada dipnot: Sanırım aklınıza gelebilecek her şeyi denedim DDU ile driver sildim yeniden yükledim droplar azaldı fakat FPS hala düşüktü.

İşlemci sıcaklıklarını kullanımlarını yük altında iken kontrol altında tuttum ısınma yok fakat kullanım sürekli %100 oluyor boşta iken sıcaklık 30-40c° civarlarında ama arada bir kullanım yine %100 oluyor.

En son sizin dediğiniz gibi BIOS güncellemesi yaptım FPS de düştü droplar da arttı oyun oynanmayacak hale geldi. Ara tatilin başından bu güne hala bu sorun ile uğraşıyorum delirmek üzereyim.

Hard disk ve SSD'nin sağlık durumları gayet normal ve birkaç günde bir birleştirmelerini yapıyorum.

@claus
 
Son düzenleme:
Hocam merhaba konuyu hortlatıyorum kusuruma bakmayın Intel Core i5 6500 işlemci ve Hadron 600W PSU aldım bilgisayarın her parçasını tek tek temizledim ve tekrardan test yaptım Valorant'ta sorunlar hala aynen devam sildim geri yukledim tum dosyalarını silip fakat hiçbir şey değişmedi diğer oyunlar toparladı sorun yok fakat Valorant'a özel bir kasma var.

@claus
 
Diğer oyunlar çözüldü ve sade Valorant'ta varsa bu sorun onu ayrı inceleyelim ve konuyu işareteylim :D

LoL ve Rust'ı deneme şansım olmadı fakat F1 22 ve Assetto Corsa oyunlarında sorun yok LoL'u şu an deniyorum bilgi vereceğim.

Hocam LoL de aynı durumda sadece FPS droplar azalmış mouse takılmıyor fakat FPS yine 70 115 bandında gidip geliyor.(max 115 gördum)

LoL ve Rust'ı deneme şansım olmadı fakat F1 22 ve Assetto Corsa oyunlarında sorun yok LoL'u şu an deniyorum bilgi vereceğim.

Hocam LoL de aynı durumda sadece FPS droplar azalmış mouse takılmıyor fakat FPS yine 70 115 bandında gidip geliyor.(Max 115 gördum)

Hocam Rust F1 22 Assetto Corsa oyunlarında kasma ve donmalar duzeldi sorunsuz çalışıyorlar fakat Riot Games oyunlarında bir sorun var anladığım kadarı ile ikisinde de hala FPS bir şey tarafından sabitleniyor gibi LoL 115, Valorant 50 FPS ustune çıkmıyor.

@claus
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı