Pentium G4560 sistem toplama

UmutESEN

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi benim bazı parçalarım var. Hatta şu anki sistemim:

• Nvidia GeForce GT420 2GB 128bit
  • Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHZ 3.08GHZ
  • 32bit
  • GIGABAYTE GA-8ı915P Duo
  • 2 GB PC2-6400
  • + 1GB OCZ 400 MHZ PC2-6400

Ben ekran kartı olarak Nvidia GeForce GT420 2GB 128bit bunu kullanmayı düşünüyorum. Şu anlık işlemci alacağım. Intel Pentium G4560 İ3 ile aynıymış neredeyse bana anakart önerir misiniz DDR3 ve 200 TL civarı ? Amacım LoL oynamak ve CS:GO oynamak ayrietten oyun içinde video çekmek yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Almışken i3'ten aşağı işlemci almamanı öneriyorum veya 2. el bakabilirsin işlemcileri. Yarın alacaksan 1 ay sonra al fakat pentium işlemci alma. Çift çekirdekli olduğu için oyunlarda darboğaz yapabiliyor. Kendim G3220 almıştım zamanında. Bende i3'e yakın diye almıştım fakat değilmiş. Oyun içinde video çekecek isen işlemcin oyunda teklemelere yol açar.

Almışken i3'ten aşağı işlemci almamanı öneriyorum veya 2. el bakabilirsin işlemcileri. Yarın alacaksan 1 ay sonra al fakat pentium işlemci alma. Çift çekirdekli olduğu için oyunlarda darboğaz yapabiliyor. Kendim G3220 almıştım zamanında. Bende i3'e yakın diye almıştım fakat değilmiş. Oyun içinde video çekecek isen işlemcin oyunda teklemelere yol açar.

Hocam yanlış üstüne yanlış bilgiler vermişsin, üstüne bir de işlemciyi ikinci el almasını tavsiye etmişsin. Birincisi G4560 için çift çekirdekli alma demişsin, core i3 de çift çekirdekli! İkincisi sizin aldığınız G3220 ile G4560 arasında dünyalar kadar fark var, bir kere aynı mimari de bile değiller birisi 2017 kaby lake 2 çekirdek 4 threads diğeri 2013 Haswell 2 çekirdek 2 threads. Bu forumda bilgi sahibi olmayan ya da hiç araştırmadan sırf birilerine laf yetiştireyim diye mesaj bırakan amma çok kişi varmış. Son olarak oturun G4560 ile i3 arasında yapılan hem oyun içi hem de performans testlerine bakın sonra da kimsenin konusunun altına doğru bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın.

Hocam yanlış üstüne yanlış bilgiler vermişsin, üstüne bir de işlemciyi ikinci el almasını tavsiye etmişsin.Birincisi g4560 için çift çekirdekli alma demişsin , core i3 de çift çekirdekli! İkincisi sizin aldığınız g3220 ile g4560 arasında dünyalar kadar fark var, bir kere aynı mimari de bile değiller birisi 2017 kaby lake 2 çekirdek 4 threads diğeri 2013 haswell 2 çekirdek 2 threads.Bu forumda bilgi sahibi olmayan ya da hiç araştırmadan sırf birilerine laf yetiştireyim diye mesaj bırakan amma çok kişi varmış.Son olarak oturun g4560 ile i3 arasında yapılan hem oyun içi hem de performans testlerine bakın sonra da kimsenin konusunun altına doğru bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın.
Peki bana anakart önerir misiniz ? Dediğim sistemle iyi olur mu +4 GB DDR3 1600 MHz RAM alacağım.

Zaten yeni nesil bir sistem olacak senin DDR3 olayından vazgeçmen lazım. Şuanki hesaplarıma göre Senin G4560 işlemci, H110 çipset anakart ve DDR4 8 GB bellek alman lazım ve burası rahat 800 lira tutar. Günümüzde 4 GB bellekler artık yetmiyor maalesef, 4 GB bellek alayım daha sonra bir 4 GB daha alırım dersen aynı özelliklere sahip bellekleri bulmaya çalışacaksın bir dünya kafa ağrısı anlayacağın. Minimum olarak 8 GB bellek öneriyoruz ve günümüz uygulamalarında makul olan bu zaten.

Zaten yeni nesil bir sistem olacak senin DDR3 olayından vazgeçmen lazım. Şuanki hesaplarıma göre Senin G4560 işlemci, H110 çipset anakart ve DDR4 8 GB bellek alman lazım ve burası rahat 800 lira tutar. Günümüzde 4 GB bellekler artık yetmiyor maalesef, 4 GB bellek alayım daha sonra bir 4 GB daha alırım dersen aynı özelliklere sahip bellekleri bulmaya çalışacaksın bir dünya kafa ağrısı anlayacağın. Minimum olarak 8 GB bellek öneriyoruz ve günümüz uygulamalarında makul olan bu zaten.
Peki 500 TL'ye işlemci anakart ve RAM olmaz mı ve ekran kartım iyimi hocam eğer varsa daha uygun yardım et lütfen. LOL'de 120 FPS almak istiyorum. Şu anki sistemimde 30 FPS.

Maalesef 800 liraya yakın bir rakam yapıyor. Ekran kartın ne yazık ki kötü. Senin 120 FPS alman dediğim gibi yapman lazım. Ayrıca ekran kartı alman lazım. Söylediğim parçaları alırsan LOL'de seni idare edecektir. İşlemcinin içinde HD 530 var sana ekran kartı alasıya kadar tatmin edici performans verir.

Benim düşüncelerimin neredeyse aynısı. Ben de işlemci değişimine takmış durumdayım, ama haliyle işlemciyle birlikte anakart ve kaçınılmaz olarak ram de değişiyor. Ekran kartım benim de gt420 mayıs-haziran aylarında felan almıştım.Benim aklımda MSI H110m ve pentium g4400 almak, ram'i de 2. el almak vardı.Ama tabi almışken 8 gb almak daha mantıklı olanı.Ben anakart ve işlemciyi mümkün olduğunca netten en ucuz fiyat veren siteden almayı düşünüyorum. Bir sitede 500-510 arası ediyor 2' si. Kısacası 500 tl bütçeyi biraz aşmanız gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı