Merhabalar,
Bu hafta yine teknik destek bölümüne siyah ekran sorunuyla ilgili bir konu açmıştım. Anlamadığım bir şekilde siyah ekran sorunu düzeldi ancak CPU kullanım sıkıntım var şimdi de. En basitinden bir klasör açsam bile işlemci 5-10 saniye %100'lere çıkıyor. Yaptığım her işlemde böyle olunca bilgisayar çok kasıyor.
Denediklerim;
*Sürücü ve BIOS güncellemeleri
*Windows Format
*Linux denemesi(Linux'ta da 1-2 dağıtımda denedim orada da aynı şekilde durum)
*Termal macun yenilemesi ve sıcaklık kontrolleri
*Pil güç ayarları
*Yine Sosyal'de gördüğüm (
PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT ) komutu
Gibi bir sürü şey denedim ancak bir türlü çözemedim sorunu. Bir işlem yaparken bile bilgisayar kullanılmayacak hale geliyor.
Bilgisayarı 2-3 ay önce ikinci el olarak aldım. Çöpe gitsin istemiyorum ancak daha da deneyecek bir şey kalmadı gibi. Hurda yolu gözüktü mü dostlar?
İşlemci: Pentium N4200
GPU: Intel HD 505
RAM: 4 GB DDR3L
eMMC: 32 GB Hynix

Bu hafta yine teknik destek bölümüne siyah ekran sorunuyla ilgili bir konu açmıştım. Anlamadığım bir şekilde siyah ekran sorunu düzeldi ancak CPU kullanım sıkıntım var şimdi de. En basitinden bir klasör açsam bile işlemci 5-10 saniye %100'lere çıkıyor. Yaptığım her işlemde böyle olunca bilgisayar çok kasıyor.
Denediklerim;
*Sürücü ve BIOS güncellemeleri
*Windows Format
*Linux denemesi(Linux'ta da 1-2 dağıtımda denedim orada da aynı şekilde durum)
*Termal macun yenilemesi ve sıcaklık kontrolleri
*Pil güç ayarları
*Yine Sosyal'de gördüğüm (
PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT ) komutu
Gibi bir sürü şey denedim ancak bir türlü çözemedim sorunu. Bir işlem yaparken bile bilgisayar kullanılmayacak hale geliyor.
Bilgisayarı 2-3 ay önce ikinci el olarak aldım. Çöpe gitsin istemiyorum ancak daha da deneyecek bir şey kalmadı gibi. Hurda yolu gözüktü mü dostlar?
İşlemci: Pentium N4200
GPU: Intel HD 505
RAM: 4 GB DDR3L
eMMC: 32 GB Hynix