Pentium T4500 ile Windows 10 kullanılır mı?

522223

Decapat
Arkadaşlar elime ortalama 10 yıllık bir laptop geçti. Windows 8.1 32 Bit kurulu geldi fakat bilgisayarda hiçbir şey olmamasına rağmen işlem yapılmayacak şekilde kasıyordu. İşlemci 64 Bit destekli olduğu için işletim sistemini 64 Bit'e çevirdim. Biraz daha rahatladı fakat hala yavaş. Bu bilgisayara bir 2 GB daha RAM takviyesi ile RAM'i 4 yapsak bir de SSD taksak nasıl olur acaba? Çünkü herhangi bir işlemde hem HDD hem de işlemci %100 seviyelerine çıkıyor. Laptop sahibine boşuna masraf yaptırmak istemiyorum işlemci gene sorun çıkaracak ise.

Pentium T4500.
2 GB DDR3 RAM.
320GB wdc HDD.
Acer Aspire 5736Z.

Arkadaşlar elime ortalama 10 yıllık bir laptop geçti. Windows 8.1 32 Bit kurulu geldi fakat bilgisayarda hiçbir şey olmamasına rağmen işlem yapılmayacak şekilde kasıyordu. İşlemci 64 Bit destekli olduğu için işletim sistemini 64 Bit'e çevirdim. Biraz daha rahatladı fakat hala yavaş. Bu bilgisayara bir 2 GB daha RAM takviyesi ile RAM'i 4 yapsak bir de SSD taksak nasıl olur acaba? Çünkü herhangi bir işlemde hem HDD hem de işlemci %100 seviyelerine çıkıyor. Laptop sahibine boşuna masraf yaptırmak istemiyorum işlemci gene sorun çıkaracak ise.

Pentium T4500.
2 GB DDR3 RAM.
320GB wdc HDD.
Acer Aspire 5736Z.
Sakın kurmayın Win 7 zor kaldırır o sistem.

8.1 hdd ile stabil kullanılıyor ram az olduğu için performans düşük olabilir yada hdd sağlığı kötüdür. Ssd ve ram artırıp windows kullanabilirsin ama çoğu driverin desteği olmayabilir.

8.1 HDD ile stabil kullanılıyor RAM az olduğu için performans düşük olabilir ya da HDD sağlığı kötüdür. SSD ve RAM artırıp Windows kullanabilirsin ama çoğu driverin desteği olmayabilir.

HDD sağlığı 2 3 tane program ile kontrol ettim %100 diyor hepsi. Ama hiç %100 gibi değil tepki süreleri 2500 3000ms araları geziyor bir işlem yapacağı zaman.

Sakın kurmayın Windows 7 zor kaldırır o sistem.

Hocam laptop bana Windows 10 kurar mısın diye geldi o yüzden.

Ramı arttırın bide servislerden windows search, hızlı getirme ve windows update i kapatın hdd yüzde yüz kullanım problemi vardır muhtemelen o yüzdende yavaş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı