perfmon.exe yüksek CPU kullanımı

Sorun Donanımsalmı Yazılımsalmı

• Donanımsal

Oy: 0 0,0%
  • Yazılımsal

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    0
  • Anket kapandı .

AquariusS

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım 2-3 gündür aşırı derecede kasıyor oyun oynanmıyor video bile izlenmiyordu.

Video izlerken anlık donmalar ve cızırtı sesi geliyordu. Format attım Windows7 64 bit Pro. fakat sorun düzelmedi. PC özelliklerim: 8GB RAM - i3 3.10 GHz- NVIDIA GeForce GT 420

Kısaca sorunumu söyleyeyim, görev yöneticisini açıp performansa baktığımda CPU kullanımı %90'lara kadar çıkıyor. Güncelleme yapıyordur dedim bilgisayarı 10 saat acık bıraktım. Arka planda çalışan bir program neden oluyordur dedim tüm gereksiz programları kaldırdım fakat hiçbir şey çalışmazken masaüstünde fareyi hareket ettirince bile CPU kullanımı %4 den %90'lara kadar çıkabiliyor ayrıca disk kullanımı 50 kb/Sn iken
60.000 kb/sn oluyor. Disk kullanımı çok nadir artıyor.

Kaynak İzleyici.png

CPU kullanımı arttığında 1. sırada Sistem kesintileri (ertelenen yordam çağrıları ve hizmet kesintisi yordamları) 2.sırada perfmon.exe (kaynak ve performans izleyicisi) olduğunu görüyorum

Bunlar nedir? Neden olur? Ne yapmalıyım? teşekkür ederim.
Yardımcı olur mu bilmiyorum ama USP girişlerimden 1-2 tanesi arızalı onları kullanmıyorum soruna neden olur mu? Video izlerken seste cızırtı yada donma olmuyor fakat fareyi hareket ettirdiğim anda videoda donma seste cızırtı başlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Budy faredeki sağ tuşa tıkla sonra dosya konumunu aç de oradan sil şüphelendiğin bir dosya varsa mesela searchapp gibi mining de ekran kartından gidiyor internetini sömürüyor mesela bunları araştır ama pataküte silme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı