Performance Level & Sürücü Güncelleme hakkında soru

Ouxhax

Megapat
Herkese merhaba;
Çeşitli sorunlar yaşayıp çözüme ulaşamadığım için Mac OS X yerine Pear Linux 7 kullanmaya başladım. Nvidia ekran kartımla ilgili ufak sorunlarım var.

-Ekran kartımın modeli GT220. Günlük normal kullanımda kartın core, memory ve shader hızları oldukça düşük. Dolayısıyla animasyonlar vb. efektler çok iyi durumdayken pencereleri herhangi bir konuma taşırken ekranda istediğim akıcılığı yakalayamıyorum. Ekran kartını kullanacak 3D uygulamalar açtığımda ise core, memory hızları artıyor ve bu pencerelere de etki ediyor. Sürücü bu değerleri otomatik yapılandırıyor. Kartımın süremli belirlediğim saat hızında çalışmasını nasıl sağlayabilirim? Sürücümde PowerMizer bölümünde Performance Level 1'de yüksek değerler var ama Preferred Mode'da Prefer Maximum Performance'ı seçtiğimde bu kalıcı olmuyor. Çıkıp girdiğimde veya pcyi resetlediğimde Adaptive mode seçili oluyor ve Performance Level 0'a dönüyor. Hatta mümkünse Performance Level 1'de bulunan değerleri de değiştirmek istiyorum çünkü kartım orada belirtilenden daha yüksek memory clock'da stabil olarak çalışabiliyor.

-Diğer sorunum ise yeni sürücü yüklemek.Kartım için güncel Linux sürücüsü 319.17. Bende bulunan 304.108. Nvidia'dan indirdiğim .run uzantılı dosyayı nasıl yükleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimdeki hatayı alıyorum.

(Örnek)
pO1Z0.png

Bazı yerlerde "sudo service lightdm stop" kullanılmasını söylemişler. Sizce ne yapmalıyım?

Sorunu anladım. Varolan grafik arabirimini kapatmadığın için yüklenmesine izin vermedi.

Şöyle yapalım indirdiğin dosyanın adını kısa yap nv.run misal. Ardından konsolu aç:

sudo /etc/init.d/gdm stop
Bu komutla çalışan ekran kartı yazılımını durduracak ve resimdeki hatayı almayacaksın.

Kod:
cd Desktop
sudo sh nv.run
Bu şekilde masaüstüne gelip kurulumu başlatıyoruz.

Kurulum bittikten sonra

Kod:
sudo gdm

komutu ile grafik arabirimini yeniden çalıştırıyorsun.

sudo gdm yazdığımda sonuç vermedi. Ben de sudo reboot yazıp bilgisayarı yeniden açtım. Şuan sorunsuz şekilde yüklenmiş görünüyor. Yardımınız için teşekkür ederim. :like: Pencereleri sürüklerkenki yavaşlık devam etmekte. Çok gariptir ki sadece 3d uygulamaları açtığımda akıcı olduğunu sanıyordum ama ses dosyası oynattığım zaman da böyle oluyor. Tüm animasyonlar düzgün biçimdeyken pencerelerin sanki 10 FPS'de çalışırmış gibi hareket etmesi rahatsız edici. Düzgün çalışabilmek için illa ki bir oyunu açık tutmak zorunda kalıyorum. :confused:

Güncelleme: NVIDIA X SERVER'da OpenGL ayarlarından Sync to VBlank seçeneği kaldırıldığında pencere taşırken takılma olmuyor. :matrix:

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı