R7 370 Sistemde Oyunların Kasıyormuş Gibi Görünmesi

Sadomadoking

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar hala çözüme kavuşabilmiş değilim. Öncelikle sorunum oyunlarda kasma ve FPS drop. FPS yüksek bile olsa kasıyormuş gibi oluyor oyun zevki kalmıyor. Ekran kartımı sıfır almıştım ve ilk aldığım zamanlarda çok güzel oyunları oynayabiliyordum ama şimdi aynı oyunları düzgün oynayamıyorum. Mesela Dirt 4 oynuyorum High ayarlarda 65 FPS veriyor buraya kadar güzel ama kasıyor gibi oluyor bazı sahnelerde hemen akıcı oluyor aradan 10 saniye geçince yine başlıyor kasmaya ama kasmaya başladığı an dikkat ediyorum FPS hep 60 oluyor arada sırada birden acayip şekilde takılıyor oyun sonra devam ediyor. Örneğin GTA V oynuyorum bu oyunda da FPS 60-70 arası değişiyor yine buraya kadar güzel ama hep bir kasılma var yani akıcılık yok oyunlarda bütün her şeyi denedim eski sürücü kurun yeni sürücüler kötü dediler 2015-2016'dan kalma eski sürücüleri indirip kurdum düzelmedi sürücüleri kurarken mutlaka DDU ile kaldırıp öyle kuruyorum üstüne kurmuyorum yani. Daha sonra Overclock varsa kaldır dediler işlemcide 4.2 GHz'de Overclock vardı kaldırdım stok hıza 3.3 GHz'ye düşürdüm yine olmadı, daha sonra oyunlardaki ayarları bir kademe düşürdüm yine fayda etmedi. Vsync zaten kapalı açmıyorum hiç, sebebi nedir hala çözemedim lütfen yardımcı olun Technopat ailesi. Sistemimi yazıyorum denediğim yöntemleri de yazıyorum lütfen yardımcı olun herkese şimdiden teşekkürler.

• AMD FX-8300 Şu an 3.3 GHz Stok + Zalman CNPS10 X Optima Soğutucu
  • MSI 970 Gaming Anakart
  • MSI Gaming R7 370 2GB 256 Bit GDDR5 Ekran Kartı
  • G.Skill RipjawsX 8 GB Dual Kit DDR3 1866 Mhz CL10 RAM
  • Cougar CMX 700W Güç Kaynağı
  • Kingston V300 60 GB SSD + Seagate 500 GB 7200 Rpm 16MB HDD + 1 TB WD Elements Harici HDD
  • Zalman Z11 Plus HF1 Kasa

Denediğim yöntemler:
  1. RAM testleri başarılı çıktı.
  2. İşlemci ve ekran kartını stress testine soktum problem gözükmedi.
  3. Sıcaklık değerlerini gözlemledim anormal durumda yok. Oyunlarda ekran kartı 65 dereceyi geçmiyor işlemci ise 30-35 derece.
  4. Harddiskleri test ettim okuma yazma hızları gayet iyi badsector hiçbirinde yok.
Edit: Amcamda FX-8120, Zotac GTX 460, 8 GB RAM olan bilgisayar var, benim bilgisayarımdan daha iyi performans veriyor, daha iyi oyun oynuyor cidden çok anormal durum var.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU indirin. Bilgisayar Güvenli mod ile çalıştırın. DDU ile ekran kartı sürücüsünü ve dosya kalıntılarını kaldırın. Sitesinden en güncel sürücüyü yükleyin.
DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi

Bağlantıdaki işlemleri uygulayın.
Windows 10'da Xbox DVR Nasıl Devre Dışı Bırakılır? - Technopat
[Çözüm] Windows 10 Fall Creators Update Oyunlarda ve Tam ekranda sorunlar

Aşağıdaki bağlantıya göre HTML raporu oluşturun. HTML raporunu Mediafire yükleyip paylaşın.
AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

DDU indirin. Bilgisayar Güvenli mod ile çalıştırın. DDU ile ekran kartı sürücüsünü ve dosya kalıntılarını kaldırın. Sitesinden en güncel sürücüyü yükleyin.

Aşağıdaki bağlantıya göre HTML raporu oluşturun. HTML raporunu Mediafire yükleyip paylaşın.
Peki hocam regedit ayarlarını halletim şimdi windows 10 kullanıyorum güvenli modda açıp DDU ayarlarını da yapıcam şuan ki güncel sürücü beta sanırım optional diyor bende diğer sürümünde setupları var 18.2.1 Adrenalin Editon mu kuracağım yoksa Optional dediği 18.3.1 Adrenalin Edition mu ?

Hocam buyrun hepsini yaptım teker teker güvenli mod da sürücüyü kaldırdım 18.3.1 kurdum buda istediğiniz rapor.
Report.rar

Raporu konuya göre oluşturup tekrar paylaşın. Bazı yerleri kendiniz kapatıp yollamışsınız. Sisteminizi tam olarak bilemeden sürücülerde sorun olup olmadığını anlayamam.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı