VSync Kapatınca Kasıyormuş Gibi Gözükmesi

Yazilimsal bir sey oldugunu dusunmuyorum. Tamamen monitor ile alakali bir olay. 60 hz monitorde 90-100 fps alinca haliyle ekran yirtilmalar oluyor. Hatta technopatin videosu olmasi lazim bu konu ile ilgili "Tearing" diye bir basligi vardi galiba izleyebilirsiniz. Sorun, monitorun saniyede 60 kare uretmesi fakat ekran kartindan saniyede 60 uzeri bir kare gelmesi. Gelen kareler monitor ile es zamanli gelmediginden goruntunun birbiri uzerine binmesinden kaynakli diye biliyorum.
Eski Windows 10 sürümüne dönünce sorunum çözüldü, 1809 yapısında ise uygulamanın özelliklerinden tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak deyince çözülüyordu, yani yazılımsal bir problem.

Hangi sürüme döndünüz ? Nerden indirdiniz ? Link atar mısınız ?
Kanka benim sorum bu konu dışı sana başka şekilde ulaşamadımda ocak aylarında bi fps sorunun olmuş aynısı bende de var onun çözümünü nasıl yaptın harddisckden mı kaynaklıymış , bende yeni 1050 ti aldım yeni kasa topladım fps im çok güzeldi sonra birde çöpe döndü

Kanka benim sorum bu konu dışı sana başka şekilde ulaşamadımda ocak aylarında bi fps sorunun olmuş aynısı bende de var onun çözümünü nasıl yaptın harddisckden mı kaynaklıymış , bende yeni 1050 ti aldım yeni kasa topladım fps im çok güzeldi sonra birde çöpe döndü
Tam olarak hangi konu bilmiyorum ama hala devam edin bir sorunum var. Büyük olasılıkla açtığım konudur. FPS yüksek alıyorum yani normal alıyorum ama drop yiyorum sürekli. MSI Afterburner ile baktığımda ani GPU kullanımının düştüğünü görüyorum. Sıcaklıklarım çok normal. Sorunu hala anlamadım. Lanet girsin valla. Birde ekranımda yırtılma sorunu başladı. Ekran kartını servise vermek istedim ama bir türlü vermedim bilgisayarla işim olduğu için. Yani sorunum hala devam ediyor. Format attım düzelmedi.

arkadaslar bilgisayarı yeni topladım kaymak gibiydi 1 2 ay sonra birden dalga dalga olmaya basladı ekran vsync acınca duzeldi fakat 1 fps assagıya dusse bile donmalar oluyor ekran kartını servise gonderdım format attım internette buldugum herseyi denedim duzelmedi 2 aydır eziyet cekiyorm resmen duzelten varsa yardımcı olursa sevinirim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı