Bu iki konuyu yeni bitirdim ve çoğu sorusunu yapamıyorum. Hoca anlatırken olasılık için önemli buralar tarzında bir şey demişti. Bu iki konu olasılığın temeli falan mı yani bu konu yapılamadan olasılık yapılabilir mi?
Bu iki konuyu yeni bitirdim ve çoğu sorusunu yapamıyorum. Hoca anlatırken olasılık için önemli buralar tarzında bir şey demişti. Bu iki konu olasılığın temeli falan mı yani bu konu yapılamadan olasılık yapılabilir mi?
İlla ki bilmek zorunda değilsin ancak ilişkili konular. Olasılık sorusu çözerken var olan ihtimalleri hesaplamak adına permütasyon-kombinasyon çok faydalı olabiliyor.
Bazı soru tarzlarında direkt kullanman gerekiyor, bazılarını ise parmak hesabı yaparsın ama soru başına 1.5 dakika düşen bir sınavda bir soruya 5 dakika harcanmaz dolayısıyla öğrenmen en mantıklısı.