Permütasyon-Kombinasyon yapamayan birisi olasılık yapabilir mi?

oblomovv

Hectopat
Makaleler
1
Bu iki konuyu yeni bitirdim ve çoğu sorusunu yapamıyorum. Hoca anlatırken olasılık için önemli buralar tarzında bir şey demişti. Bu iki konu olasılığın temeli falan mı yani bu konu yapılamadan olasılık yapılabilir mi?

Bu iki konuyu yeni bitirdim ve çoğu sorusunu yapamıyorum. Hoca anlatırken olasılık için önemli buralar tarzında bir şey demişti. Bu iki konu olasılığın temeli falan mı yani bu konu yapılamadan olasılık yapılabilir mi?

Hocam bana kalırsa yapabilir bence olasılık çok daha kolay permütasyon kombinasyondan.

İlla ki bilmek zorunda değilsin ancak ilişkili konular. Olasılık sorusu çözerken var olan ihtimalleri hesaplamak adına permütasyon-kombinasyon çok faydalı olabiliyor.

Teknik olarak evet ama 10 sorudan ikisini falan yapar. Siz çalışın :)

Bazı soru tarzlarında direkt kullanman gerekiyor, bazılarını ise parmak hesabı yaparsın ama soru başına 1.5 dakika düşen bir sınavda bir soruya 5 dakika harcanmaz dolayısıyla öğrenmen en mantıklısı.

Olasılığın temeli diyebileceğimiz konular permütasyon ve kombinasyondur buyüzden müfredatta size ilk önce permütasyon kombinasyon öğretiyorlar 🙃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı