İşin diğer bir ilginç yanı da 2020 yılında bile böyle kavgacı insanların var olması.Sonuçlandıktan sonra kilitleriniz muhtemelen.
İşin diğer bir ilginç yanı da 2020 yılında bile böyle kavgacı insanların var olması.
Bu kavga olmuyor. Ben ilk vuran kişinin biz olmamamız gerektiğinden bahsediyorum.Adam sana vurduğunda sen "Size hiç yakıştıramadım beyefendi." mi diyeceksin?
Onlar öyle yorma kafanı.
Bu kavga olmuyor. Ben ilk vuran kişinin biz olmamamız gerektiğinden bahsediyorum.
Bu arada bu okudukların öyle kavga seven yada daha önce hiç kavgaya girmemiş birisinden gelmiyor. Dediklerime güven aileni işin içine en son karıştır çünkü lisenin ilk günleri kendi sorunlarını kendin çözebilmeyi öğrenmen lazım. Eğer dayak yiyeceğin kesinse ve kaçınılması imkansızsa tartışmanın ortasında aç ebeveynlerinden birisini ara hiç utanma. Herkes hata yapar bunun cezası dövülmek değildir. Sadece yazdıklarımı iyi analiz et ve ona göre uygula.Fazla gaza gelinmiş. Aptallığını kabul et eğer bi şansın kalmaz ve adamla yüzleşmek zorunda kalırsan. Boşluğuna geldiğini falan anlat bir daha olmaz de. Kendini de çok ezdirme ne kadar fazla kişiyle gelselerde eğer kolayca ezilebilecek birisi olduğunu anlarlarsa daha çok üstlerine gelirler. Bu durumlarda kalıp sonra bu kişilerle çok iyi arkadaş olduğum oldu. Bu biraz da senin hitabet yeteneğine bağlı. İlk önce hatanı kabul et sonra üstüne gelmeye devam ederse dediğim gibi kendini ezdirme. Bu arada karşındakinin nasıl bir üslupla konuştuğunu analiz et ona göre konuş karşındaki çok fazla küfür ediyorsa İstanbul beyefendisi gibi kendini anlatmaya çalışma biraz yakın tonlarda konuş. Ayrıca konuyu tam okumadım ama öyle lisede falan artık o kadar kavga dönmüyor. İsterse 30 adam toplasın (ki bu benim başıma çok geldi) düzgünce konuşarak işin içinden çıkarsın, dayak falan yemezsin.
Bu arada bu okudukların öyle kavga seven ya da daha önce hiç kavgaya girmemiş birisinden gelmiyor. Dediklerime güven aileni işin içine en son karıştır çünkü lisenin ilk günleri kendi sorunlarını kendin çözebilmeyi öğrenmen lazım. Eğer dayak yiyeceğin kesinse ve kaçınılması imkansızsa tartışmanın ortasında aç ebeveynlerinden birisini ara hiç utanma. Herkes hata yapar bunun cezası dövülmek değildir. Sadece yazdıklarımı iyi analiz et ve ona göre uygula.
Olayı nasıl anlatacağım hiçbir fikrim yok ama başlıyorum. Bu sene lise 1'e geçtim. Biraz da içime kapanık bir insanım hiç arkadaşım yok. Bütün sınıf üyeleri WhatsApp gruplarında kaynaşmış, fakat dediğim gibi ben çekingen bir insanım ve normal olarak da beni gruplara dahil etmediler.
Neyse ilk defa perşembe günü okula gittim tabii herkes birbirini tanıdığı için sohbet ediyordu. Ben kimseyi tanımıyordum bu sebepten ötürü en arka sıraya geçtim. O sırada kapıyı gözlüyordum kimler var diye. Sonra bir kız girdi sınıftan içeri çok hoşlandım. Gidip, konuşmaya cesaret edemedim tabii. Ben de Instagram hesabını buldum oradan tanışacaktım. Tabii amacım aslında sevgili olmaktı. Sonra burayı anlatmak istemiyorum bir şekilde kızla sevgili olmak istediğim anlaşıldı.
Kız bir daha bana asla yazmadı haklı olarak. Bir de kızın sevgilisi varmış. Şimdi sevgilisini tarif etmek gerekirse benim yaşlarımda 5 kişiyi art arda dizersek adam tek yumruğu ile 'Carbon' atar bize. Her neyse sanırım WhatsApp gruplarında ismim dönüyor ve perşembe günü dayak yiyeceğim. Fakat problem tek kişiden dayak yemek değil.
Çocuk okulun en popüler çocuğuymuş. Yani kısacası minimum 20 kişiden dayak yiyeceğim. En azından ortalıkla böyle söylentiler var. Hocam ben ne yapacağım? Lütfen yardım edin. Bir de bu sene alan seçecekmişiz seçtiğimiz zaman farklı sınıflara gider miyiz? Bunu merak ediyorum. Arkadaşlar biraz karmaşık gelmiş olabilir ama kısacası dayak yiyeceğim.
Bir de şöyle bir problem daha var, ben kıza hiçbir kötü laf konuşmadım ama buna rağmen dayak yiyeceğim. Sanırım sevgilisi şu kafada 'kimse benim sevgilimle konuşamaz' çok çaresizim yardım edin.
Dipnot: Kızın sevgilisi olduğunu bilseydim asla yazmadım.
Dipnot 2: Kavgadan hiç anlamam, hoşlanmam.
Dipnot 3: Sanırım sınıfta adım çıktı ne yapmam gerek? ( Eski sınıf arkadaşım reklamın iyisi kötüsü olmaz diyor.)
Bu kavga konuları bana da pek inandırıcı gelmiyor ama neyse.Maşallah, konu sahibi gaza basmış gidiyor (sahte konu olabilir ama olsun).
Çekirdeği aldık izliyoruz, sonucu mutlaka yazın buraya