Petrolde veya markette çalışılır mı?

Makaleler
2
Yer
Türkiye
17 yaşındayım, tüm yaz ders çalıştım şimdi de okulların açılmasına ortalama 1 ay gibi bir süre kaldı. Beni okul hayatında idare etsin diye bu süre zarfında çalışacağım. Tanıdıklara sordum bir süpermarkette kasa işi ve petrolde pompacılık işi varmış. Asgari ücret verecekler. Gitmeli miyim? Beni çok ezerler mi?

17 yaşındayım, tüm yaz ders çalıştım şimdi de okulların açılmasına ortalama 1 ay gibi bir süre kaldı. Beni okul hayatında idare etsin diye bu süre zarfında çalışacağım. Tanıdıklara sordum bir süpermarkette kasa işi ve petrolde pompacılık işi varmış. Asgari ücret verecekler. Gitmeli miyim? Beni çok ezerler mi?

Pompacı ol ama sakın yanlış kişiye yanlış yakıt pompalama.

Petrol eğer merkezi bir konumdaysa bence en iyi tercih olur. Süpermarketlerde ilanda her ne kadar kasa işi dense de yük indirmeye ve raf dizmeye kadar her türlü işi yükleyebilirler. Ama petrolde pek çok bölüm kendi sorumlusuna sahip olduğundan araca doğru yakıtı koyduktan sonra kafan rahat bir şekilde çalışırsın.

Hayatımda yaptığım en büyük hata marketde çalışmaktı. Benzinlik deneyimim yok ama pek bir iş yok gibi kışın soğukta zordurda yazın çok zor olmaz.

İkisinin de seni işe alacağını zannetmiyorum çünkü yaşın 18'den küçük ve 1 aylığına gireceksin. Olduki aldılar sakın 1 aylığına gireceğini söyleme okul başlayınca part time çalışacağım filan de, diğer türlü almazlar. Pompaçılıkta en ufak hatan da tüm arabayı sıkıntıya sokabilirsin o yüzden tavsiye etmem. Markete girebilirsen daha iyi olur hem çalışma saatlerinde daha iyi pompacılığa göre. Gece vardiyası filan zorlar adamı.

Petrol eğer merkezi bir konumdaysa bence en iyi tercih olur. Süpermarketlerde ilanda her ne kadar kasa işi dense de yük indirmeye ve raf dizmeye kadar her türlü işi yükleyebilirler. Ama petrolde pek çok bölüm kendi sorumlusuna sahip olduğundan araca doğru yakıtı koyduktan sonra kafan rahat bir şekilde çalışırsın.

Sabah bir eleştiri kanalında duydum dedikleriniz doğru hem ablamda zamanında 3 harfli market zincirinde müdürdü. Önemli bir şey olmadığı sürece de işten çıkartma yoktu. Evlenicen askere gidecen (eski çalışanlar için) veya sağlık sorununun olması lazım.

Sakın markete girme dostum. 2 ay kadar bilindik bir markette çalıştım işkenceden başka bir şey değil. Aynı anda hem kasiyer hem reyoner hem de depocu olmak zorunda kalıyorsun. Ağır mal indirme ve saçma sapan müşteri sorunlarıyla uğraşmak da cabası. Pompacılık kat ve kat daha iyidir bence en azından yaptığın iş belli ve aman aman bir zorluğu yok.

Pompacılık hakkında bilgim yok ama markette çalışmak yerine Fast food zincirlerinde çalışabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı