Peugeot PM-01 125 alınır mı?

UmursamayanAdam

Hectopat
Motorun görünüşüne bayıldım. Önceki açtığım konuda zaten ailemin Çin ve hint mallarına karşı olduğunu söylemiştim. Motoru onlarda beğendi fakat çok yorum bulamadım. Motor tam benlik çok sevdim. Alınır mı sizce? Problem yaşayan var mı?

Motor özelliklerinden yana bir sıkıntı yok hocam youtubeden inceleme video lafını izleyin vardır illa

Ben yeni aldım 450 km de daha. Daha önce 50cc scooter kullanmıştım bu ilk vitesli motorum.

Artıları
Motor dış görünüş açısından diğer 125cc lere karşı kat be kat güzel. İki frende de ABS var. Sesini de beğendim. PM-02 250 cc ile aynı kasayı da kullanıyor. Hız olarak en fazla 114km yapıyor.

Eksileri
Diğer 125cc lere göre fiyat olarak daha pahalı. Motor yeni çıktığı için parça bulması zor olabiliyor. Benim 200 km de gaz kolunun teli zarar görmüştü, garantiden servis tamir etti. Ayrıca koruma demiri yok. Ayak koyma pedleri güzel fakat yarış motorları gibi geriye koymuşlar. Ayağın ulaşması zor olabiliyor.

Sorun varsa buradan elimden geldiğince cevaplarım, dahaa rodajı bitmedi ama olsun

Valla yorumunu yeni gördüm hocam öncelikle kb. Kullanan birini görünce çok mutlu oldum.

Yedek parça sıkıntısı var mı?
Servis açısından bir sıkıntı yaşadın mı?
Ayrıca motoru satması kolay olur mu?
Su ile yıkadın mı? Yıkadıysan bozulma vs. oldu mu?

Motoru çok almak istiyorum dediğmi gibi kullanan birine denk gelince çok sevindim

Motor özelliklerinden yana bir sıkıntı yok hocam youtubeden inceleme video lafını izleyin vardır illa
Tek korkum 2. el piyasası ve yedek parça. Onun harici her şeyini çok beğendim

Yedek parça durumunu bilmiyorum, dediğim gibi motorun daha rodajı bitmedi. Gaz kolunda bir sıkıntı oldu, onu da servis geldi motoru aldı. Ama şunu söyleyebilirim, diğer Çin markaları gibi her yerden parça bulunabilirliği zor. Bu durum yeni motor alacak kişiler için sıkıntı bence. Motor daha yeni çıktı, diğer insanlarla konuştuğumda birçok kişi böyle bir motor olduğunu bilmiyor bile.
Servis konusunda , benim yaşadığım yere en yakın servis araba ile 1 saat uzaklıkta. Her yerde yetkili servisi yok, bu durumdan müzdaribim. Yolda kalma vs. olursa motoru onlar alıyor fakat onlar geri getirmiyor. Kendinizin gidip tekrar eve geri getirmesi gerekiyor. Yağ değişimi, bakımı vs. eğer yetkili servise yaptıracaksanız kendinizin gidip yaptırıp geri getirmesi gerekiyor. Evi servise uzak alanlar için zor bir durum.
Motoru 2. el satmak, diğer motorlara göre çok zor. Al-sat için alınıyorsa bence alınmamalı.
Motoru sabunlu su ve bez ile kendim sildim yıkadım. Ekrana ve kablolara su gelmemesi için gayret gösterdim. Benzinliklerdeki yıkama ile hiç yıkamadım.

Şunu da belirtmek isterim. Sizin motor tecrübenizi, alacağınız ilk motor olup olmadığını bilmiyorum ama şunu söyleyeyim: İlk motor genellikle tecrübe ve pratik kazanmak için alınıyor. 125cc, başlangıç için yetse de sonradan ister istemez insan yükseltmek istiyor. Daha yüksek cc ye geçmek istiyor. Bu nedenle ilk motoru satıp, yenisini almak istiyor.

Bu motor, biraz zengin başlangıç motoru. Çinlere göre daha sorunsuz, daha teknolojik ve güvenli, görüntüsü daha şık bir motor. Ama ben olsam, 150 bin tl vereceğime 70-80 bin tl ye çin veya hint alırdım. 2. el piyasası daha canlı, yedek parça her yerden bulunabilir. Kırınca, çizince, çarpınca en azından çok düşünmeyeceğin bir motor olurdu.

Ha, önceki paragrafta yazdığım şeyler tamamiyle maddi imkan ile alakalı. Benim param var, sorun olursa kafam ağrımasın, para problem değil diyorsan kesinlikle Peugeot tercih etmeni öneririm. Ama zaten parayı zor topladım, bide bi yeri kırılırsa ne yaparım diye düşünüyorsan çin veya hint mallarına yönel.

Herhangi bir sorun olursa mesaj atman yeterli.

Yorumun için teşekkürler hocam öncelikle. Ailem Çin mallarına karşı onları asla almazlar kaliteli bir şeyler almak istiyorlar. Maddi durum bu motor için yetiyor şükür. Motoru düşürmesem düzgün kullansam yedek parçaya ihtiyacım olur mu? Sadece bunu merak ediyorum. Satma durumu şöyle motor bozulmadığı sürece çok fazla binerim motora ondan yana sıkıntı yok. Arıza vermesin ne kadar götürürse götürsün binerim. Ama en sonunda illaki satarım başka motor almak için.

Aslında aklımda Pulsar NS125 var ama Peugeot PM-01'in hem görüntüsü çok hoş hem de su soğutmalı. Pulsar haba soğutmalı o üzüyor beni.

NS125 için hava soğutma olayı beni üzüyor o kadar
Hava soğutma kötü bir şey değildir arkadaşım merak etme. Bugün Kymco ve Sym neredeyse çoğu scooterini hava soğutmalı yapar ama istediğin ustaya git sor bugüne kadar hararet yapmış bir Kymco ya da Sym bulamazsın. Neden çünkü adamlar silindir ve pistonları seramikten üretir. Seramikte ısınmaz. Tabi her üretici böyle yapmasa bile 125cc bir motosiklet tehlike arz edecek ısılara çıkmaz çıkmayacaktır çünkü küçücük bir blok. Umarım için de rahatlamıştır.

Aklınızdaki motoru almanızı tavsiye ederim aklınızda kalmasın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…