Yedek parça durumunu bilmiyorum, dediğim gibi motorun daha rodajı bitmedi. Gaz kolunda bir sıkıntı oldu, onu da servis geldi motoru aldı. Ama şunu söyleyebilirim, diğer Çin markaları gibi her yerden parça bulunabilirliği zor. Bu durum yeni motor alacak kişiler için sıkıntı bence. Motor daha yeni çıktı, diğer insanlarla konuştuğumda birçok kişi böyle bir motor olduğunu bilmiyor bile.
Servis konusunda, benim yaşadığım yere en yakın servis araba ile 1 saat uzaklıkta. Her yerde yetkili servisi yok, bu durumdan müzdaribim. Yolda kalma vs. olursa motoru onlar alıyor fakat onlar geri getirmiyor. Kendinizin gidip tekrar eve geri getirmesi gerekiyor. Yağ değişimi, bakımı vs. eğer yetkili servise yaptıracaksanız kendinizin gidip yaptırıp geri getirmesi gerekiyor. Evi servise uzak alanlar için zor bir durum.
Motoru 2. el satmak, diğer motorlara göre çok zor. Al-sat için alınıyorsa bence alınmamalı.
Motoru sabunlu su ve bez ile kendim sildim yıkadım. Ekrana ve kablolara su gelmemesi için gayret gösterdim. Benzinliklerdeki yıkama ile hiç yıkamadım.
Şunu da belirtmek isterim. Sizin motor tecrübenizi, alacağınız ilk motor olup olmadığını bilmiyorum ama şunu söyleyeyim: İlk motor genellikle tecrübe ve pratik kazanmak için alınıyor. 125CC, başlangıç için yetse de sonradan ister istemez insan yükseltmek istiyor. Daha yüksek CC'ye geçmek istiyor. Bu nedenle ilk motoru satıp, yenisini almak istiyor.
Bu motor, biraz zengin başlangıç motoru. Çin'lere göre daha sorunsuz, daha teknolojik ve güvenli, görüntüsü daha şık bir motor. Ama ben olsam, 150 bin TL vereceğime 70-80 bin TL'ye Çin veya hint alırdım. 2. el piyasası daha canlı, yedek parça her yerden bulunabilir. Kırınca, çizince, çarpınca en azından çok düşünmeyeceğin bir motor olurdu.
Ha, önceki paragrafta yazdığım şeyler tamamiyle maddi imkan ile alakalı. Benim param var, sorun olursa kafam ağrımasın, para problem değil diyorsan kesinlikle Peugeot tercih etmeni öneririm. Ama zaten parayı zor topladım, bir de bir yeri kırılırsa ne yaparım diye düşünüyorsan Çin veya hint mallarına yönel.
Herhangi bir sorun olursa mesaj atman yeterli.