Peynir artı ekmek candır

Makarna sosu tarifi vereyim ben de. 2 orta boy domatesin kabuğunu soyup ince doğrayıp küçük bir tencereye atın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı da salça atın. 2 diş sarımsak ezin. Bolca tuz, karabiber, kekik ve varsa fesleğen atın içine. Maydanozu ince doğrayıp içine atınca da güzel oluyor. Çeyrek de limon sıkıp ocağı yakıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp domatesleri ölene kadar altı kısık kaynatın. Bundan 2 tabak falan makarnaya sos çıkıyor.
 
Peynir domates + ekmek favorimdir ama en güzeli taze ekmek ve yeşil elma.
 
Ekmeği yumuşak tereyağı ve sonrasında Bal'a bandırmak gibisi yok bu arada :D.
Bir diğer esrarengiz gizli ilmi taktik > Ekmeği önce tereyağı veya labneye sonra da çilek reçeline sür. Son bir tane daha var o da ekmek ile beraber helva + siyah zeytin. Bunları herkes bilmez.

Fiskobirlik Nuga varken Nutella'yı nasıl yiyorsunuz? Avrupa'dan orijinalini akrabalara falan getirtiyorsanız anlarım ama Türkiye'deki resmen leş boğazını yakıyor kalitesizlikten.
Nuga'nın beyaz olanını denedim güzel sayılır ama siyahını sevemedim. Torku'nunki var ben de ondan nefret ediyorum. Çokokrem zaten yapaylık akıyor. En güzeli Nutella hocam siz belki küflenmiş Nutella'ya denk geldiniz içi geçmiş olabilir. Taze şekilde alıp deneyin hepsinden güzel.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı