PG279Q ışık sızması sorunu

mrokn

Hectopat
Merhaba dün aldığım PG279Q IPS panelde ışık sızması var üretim yılı da Kasım 2018 yeni serilerden sizce geri vermeli miyim veya yeni gelecek olan da böyle olablir mi?
365860

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS panelde maalesef böyle ışık sızması sorunu mevcut. Diğer panellerde de ışık sızması var ama IPS'de biraz daha fazla. Fakat yeterli parlaklıkta ve aydınlık bir odada kullanırsanız bir sıkıntı çıkmıyor. Bu tarz ince çerçeveli monitörlerde biraz daha fazla ışık sızması var. Ayrıca 2K 165Hz G-Sync IPS monitörlerin hepsinde ayrı bir ışık sızması sorunu var. Hatta bu monitörün Amazon sayfasında da uyarı mevcut. Viewsonic de bu ışık sızması sorunundan dolayı çok fazla iade alınca aynı özelliklere sahip monitörünü Türkiye'den satıştan kaldırmıştı. Aynı ürünle değiştirseniz bile yine ışık sızması sorunu olacak, hatta daha fazla bile olabilir. Bu yıl OLED monitörler satışa çıkacak diye biliyorum. Eğer hiç ışık sızması istemiyorsanız onları bekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
İnadına karanlık ortamda siyah ekranda kontrol ediyor sızmayı. Öyle her monitörde bulursun :)

Normal kullanımda rahatsız etmiyorsa takılmayın ama hassas biriyseniz TN panel bir monitör bakabilirsiniz.

IPS panelde maalesef böyle ışık sızması sorunu mevcut. Diğer panellerde de ışık sızması var ama IPS'de biraz daha fazla. Fakat yeterli parlaklıkta ve aydınlık bir odada kullanırsanız bir sıkıntı çıkmıyor. Bu tarz ince çerçeveli monitörlerde biraz daha fazla ışık sızması var. Ayrıca 2K 165Hz G-Sync IPS monitörlerin hepsinde ayrı bir ışık sızması sorunu var. Hatta bu monitörün Amazon sayfasında da uyarı mevcut. Viewsonic de bu ışık sızması sorunundan dolayı çok fazla iade alınca aynı özelliklere sahip monitörünü Türkiye'den satıştan kaldırmıştı. Aynı ürünle değiştirseniz bile yine ışık sızması sorunu olacak, hatta daha fazla bile olabilir. Bu yıl OLED monitörler satışa çıkacak diye biliyorum. Eğer hiç ışık sızması istemiyorsanız onları bekleyebilirsiniz.

Teşşekür ederim bilgilendirdiğiniz için ilk defa ips panel kullanıyorum bu olayın ışık sızmasımı,ıps glow mu olduğu konusundada emin değilim Yani kısacası kabul edilir seviyedemi ? Uzaklaşınca belli oluyor yaklaşınca azalıyor parlaklık.Şuanklık beni rahatsız etmiyor internetten araştırma yapına şüpheye düştüm çünkü çok abartmış kullanıcılar

İnadına karanlık ortamda siyah ekranda kontrol ediyor sızmayı. Öyle her monitörde bulursun :)

Normal kullanımda rahatsız etmiyorsa takılmayın ama hassas biriyseniz TN panel bir monitör bakabilirsiniz.

İlk defa ıps panel kullanıyorum tn panelden geçtim açıkcası beni çok rahatsız etmedi kabul edilir seviyedemi onuda bilmiyorum biraz araştırınca internet üzerinden kullanıcılar konuyu çok büyük bir sorun olarak anlatmışlar bende şüpheye düştüm acaba olmaması gereken bir durum mu diye

Evet kabul edilebilir seviyede. Şu videoyu izlemenizi öneririm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tekrar sağolun video daha aydınlatıcı oldu kullanmaya devam edeceğim garantiye gönderilecek bir durum değilmiş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı